Kroatialaiskiekkoilija Borna Rendulic on seurannut kotimaansa KHL-ylpeys Medvescak Zagrebin otteita mielenkiinnolla.

Sarjan tulokas on vakuuttanut lyhyessä ajassa nuoren kiekkoilijan.

– Yritän seurata joukkueen otteita mahdollisimman paljon. Heillä on todella hyvä joukkue, joka pelaa loistavaa kiekkoa. Sen huomaa, että venäläiset eivät pidä siitä tyylistä, se on rajua ja todella pohjoisamerikkalaista rymistelyä, Rendulic hehkutti SuomiKiekko-sivustolle.

Seura on varmistanut jo paikkansa pudotuspeleihin. Vaikka joukkue koostu lähinnä pohjoisamerikkalaisista kiekkoilijoista, on seura tuonut paljon hyvää kroatialaiselle kiekkoilulle.

– On hienoa, että sinne on saatu joukkue, joka pelaa hyvää kiekkoa ja pärjää.

Henkilökohtaisesti paluu kotimaan kamaralle ei ole vielä kovin realistinen maali. KHL-kiekko tuntuu hyvistä otteista huolimatta Rendulicin mukaan vielä kaukaiselle.

– Ehkä myöhemmin. Nyt tuntuu, että minulla on vielä paljon kehityttävää myös tässä sarjassa. Tämä on loistava paikka nuorelle pelaajalle kehittyä.

Myös Liigasta löytyy monta kokeneempaa pelaaja, jolta kroatilainen kertoo oppineensa paljon. Yksi heistä on ennen Ruotsiin lähtöään ketjukaverina toiminut Ville Viitaluoma, joka saa pelkästään kehuja.

– Se oli loistavaa, sain häneltä paljon uutta. Hän on loistava pelimies, miltä sain opittua paljon jääkiekosta. Puhuimme paljon, mikä helpotti myös omaa tekemistä.

– Täällä sarjassa on muutenkin paljon loistavia pelaajia, joilta voi ottaa oppia. Toivottavasti pystyn ammentamaan niistä mahdollisimman paljon myös itselleni, Rendulic tiivisti.

Ilari Isotalo, Lahti
Twitter: @IlariIsotalo