”Härski” Hartikainen sai nilkkansa kuntoon juuri KHL-pudotuspelien alla

© Kuva: www.hcsalavat.ru

Teemu Hartikainen on hyvällä tuulella päivää ennen kuin miehen seurajoukkue Salavat Julajev Ufa aloittaa KHL:n pudotuspelit.

Joulukuun lopulla tullut nilkkavamma on kunnossa, ja hyökkääjän itseluottamus on korkealla.

– Hyvin on kausi mennyt, vaikka tammikuun olin loukkaantuneena. Pisteitä tuli kolmekymmentä. Olen siihen tyytyväinen. Jos olisin ollut terveenä, niin niitä olisi voinut tulla enemmänkin, kertoilee Hartikainen SuomiKiekko-sivuston erikoishaastattelussa kotoaan Ufasta.

Hartikainen kokee kehittyneensä pelkästä rymistelijäpelaajasta suurin harppauksin. 14 maalia pommittanut ”Härski” ei enää vain sohi irtokiekkoja verkkoon.

– Räkämaaleja ei ole tullut enää paljoa. Suorista hyökkäyksistä on tullut paljon vetoja ja one-timereista olen tehnyt maaleja. Tällä kaudella on tullut enemmän pelaamalla tehtyjä maaleja. Nyt pystyn itsekin syöttelemään enemmän ja tekemään paikkoja muille muutenkin kuin laukausten kautta, Hartikainen kertoo.

Hartikainen kertoo lisää ajatuksiaan KHL:n pudotuspeleistä, Sotshin olympialaisista pois jäämisestä ja kevään MM-kisoista toimittaja Panu Markkasen piinapenkki-haastattelussa myöhemmin SuomiKiekko-sivustolla.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen