Ducksin suomalaispuolustajalle, Sami Vataselle, aukesi iso rooli Anaheimin alakerrassa muutama viikko sitten, kun ykköspuolustaja Cam Fowler loukkaantui. Polvivammasta toivuttuaan kokoonpanoon noussut Vatanen on pelannut erinomaisia pelejä. Pisteputkikin on jo neljän ottelun mittainen.

– Letkussa, letkussa, Vatanen hymyili lauantaina SuomiKiekko-sivustolle Vancouverissa.

Perjantaina Vatanen pelasi kauden parhaan ottelunsa Edmontonissa ja sai ansaitusti päävalmentaja Bruce Boudreaulta peräti 26 minuutin jääajan. Vatasen pelaamisessa huokuu juuri nyt kova itseluottamus ja into pelata etenkin kiekon kanssa. Edmontonissa Vatanen oli luomassa useita maalitilanteita.

Vatasen pelaaminen riskirajoilla on ajoittain huimaa seurattavaa. Suomalaispuolustajan päätä ei palele kiekon kanssa.

– Täytyy sanoa, että itseluottamus on kunnossa. Vähän enemmän mä oon tällainen high risk, high reward-pelaaja kuin stay-at-home- tyyppinen. Turha siellä on liikaa miettiä, mennään vaan ja nautitaan, Vatanen sanoi.

Vatasen pelin kääntöpuoli on ajoittaiset ongelmat omassa päässä, mutta toisaalta Vatasen kaltainen pelaaja saa niitä anteeksi jonkin verran jos pisteitä syntyy hyökkäyspäässä. Toisaalta on sanottava, että Vatanen on myös kehittynyt puolustuspelissään.

– Onhan siinäkin tullut kehittymistä kauden aikana. Ja se, että tässä on saanut paljon vastuuta etenkin nyt loppukaudesta, niin kai se kuvastaa, että jossain on jotakin asioita tehty oikein, Vatanen kuittasi.

Lauantaina Vatanen keräsi tililleen syöttöpisteen sekä tehotilastoon lukeman +2. Anaheim voitti Vancouverin 5-1.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala