Chicagon suomalaismaalivahti Antti Raanta saa loppuviikosta tuuliseen kaupunkiin suomalaistoverin, kun Jokereissa kautensa sunnuntaina päättänyt Teuvo Teräväinen matkaa Chicagoon. Kaksikko tutustui toisiinsa jo viime kesän harjoitusleirillä, missä suomalaiset olivat huonekavereita.

Raanta ottaa Teräväisen ilolla vastaan.

– Ihan kiva saada tänne yksi suomalainen, kun noita ruotsalaisiakin pyörii tuossa jaloissa, Raanta hymyilee SuomiKiekko-sivustolle.

NHL:ssä usein vanhemmat ja kokeneemmat pelaajat saattavat majoittaa tulokkaita alkuun. Aiemmin viikolla Raanta vitsaili Twitterissä, että hänen vuodesohvan sijaan Teräväinen saa mennä Patrick Kanelle asumaan.

– Joo, kyllä mä vähän sitä mieltä olen, että voitais ”Teukka” laittaa sinne Kanen kellariin, Raanta nauraa.

– Oppis Teuvo heti talon tavoille. Siinä olisi sille hyvä oppi-isä. Samassa ketjussakin ne mahdollisesti vetää. Siinähän olisi Teuvolle nimittäin kakkossentterin paikkaa tarjolla, raumalainen jatkoi hymyillen.

Vaikka Teräväinen matkaa Chicagoon tällä viikolla, pelaamaan suomalaislupaus tuskin heti pääsee. Chicagolla ei ole palkkakaton alla tilaa nostaa Teräväistä kokoonpanoon ennen pudotuspelejä. Pudotuspeleissä palkkakatto ei enää vaikuta. Tosin Blackhawks varmasti tutkii mahdollisia toimia, joilla tehdä Teräväiselle tilaa katon alle.

Raanta uskoo, että Teräväisellä on eväät nousta heti merkittävään rooliin.

– Hieno tilaisuus Teuvolle täällä jatkaa siitä, mihin junnukisoissa ja liigassa jäi. Jos on niin pehmeät kädet, kun Teukalla on, niin miksei pystyisi täälläkin saamaan tehoja aikaiseksi. Teuvo varmaan pääsisi heti hyökkäävään rooliin, mikä olisi tosi huikea mahdollisuus, koska ei hän mihinkään neloseen sovi, Raanta sanoo.

– Ja kaikkihan täällä Teuvoa odottavat vesi kielellä, Raanta päättää.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala