Lukossa tällä kaudella debyyttinsä tehnyt ja jo yli 40 kertaa liigajäillä esiintynyt Erik Riska muistuttaa, että tiistaina kylään saapuvaa Kuopion KalPaa ei sovi ottaa vastaan takki auki. KalPa on viimeistä edellisenä tasapistein jumbo-TPS:n kanssa kaukana muiden takana.

Lukon kurssi on johtamassa top 6 -sijoitukseen. Eroa seitsemäntenä olevana Pelicansiin on seitsemän pistettä. Vielä muutama voitto, niin suora pudotuspelipaikka on varma.

– KalPa on menettänyt mahdollisuutensa pudotuspeleihin ja joukkue on luopunut osasta parhaita pelaajiaan, mutta sitä ei ole silti varaa aliarvioida. Edessä on varmasti kova peli, kun vastustaja pääsee lähtemään liikkeelle ilman mitään paineita. Ja sekin pitää muistaa, että nuoret pelaajat antavat nyt näyttöjä ensi kauden sopimuksia ajatellen. Siellä ei ole tosiaankaan lopetettu pelaamista, Riska pohtii Lukon kotisivuilla.

– Tässä sarjassa ei yksinkertaisesti ole yhtään sellaista joukkuetta, jota vastaan voisi lähteä varmana voittajana. Meidän on vaan jaksettava tehdä kovasti töitä ja tehtävä maalipaikoista maaleja, niin hyvä tulee, hän lisää.

Vuosien työ Vaasan Sportissa toi vihdoin liigapaikan

Riska tunnustaa, ettei olisi vuosi sitten Mestistä pelatessaan välttämättä uskonut pystyvänsä siihen, mihin on Liigassa jo nyt yltänyt.

– Ensimmäinen tavoitteeni Raumalle try out-pelaajana tullessani oli lunastaa sopimus koko kaudeksi ja toinen tavoite oli saada mahdollisimman paljon pelejä. Pakko myöntää, että niitä on tullut ihan kiitettävästi.

– Omassa pelissä on parannettavaa toki vielä paljon, mutta parempaan päin ollaan koko ajan menossa. Onnistumiset ruokkivat, ei sitä voi kieltää, toistaiseksi kaksi maalia viimeistellyt Riska miettii.

Riskan veljekset viimein yhdessä

Kuluva kausi on antanut 24-vuotiaalle Erik Riskalle myös mahdollisuuden pelata neljä vuotta vanhemman isoveljen Filipin kanssa samassa ketjussa. Aiemmin veljesten urat eivät olleet kohdanneet.

– Taisin sanoa faniristeilyllä kauden alla, että tuskin edes kelpaan samaan ketjuun Filipin kanssa, mutta niin vain se on viilettänyt vierellä illasta toiseen. Hyvä äijä ja hieno pelaaja, kuten on (toinen laituri) Olli Sipiläinenkin.

– Alkukaudesta ajattelin Filipiä ehkä liikaakin veljenäni, mutta nyt olen oppinut sen, että treeneissä ja peleissä hän on ensisijaisesti joukkuekaveri siinä, missä muutkin. Veljeksiä me ollaan sitten taas jääkiekon ulkopuolella. Tai veljeksiähän me ollaan koko joukkue, Riska naurahtaa.