Leijonien ja Jokereiden puolustaja Ossi Väänäsen varusteet jäivät joukkueen palatessa olympialaisista vielä kisapaikkakunnalle. Jokereiden seuraava koitos Liigassa on kotiottelu TPS:aa vastaan keskiviikkona.

– Omat pelit jatkuvat, ja tämä turnaus on ohi. Siirrytään seuraavalle sivulle. On kiva päästä pelaamaan Jokereissa. Jos kamat tulevat ajoissa, niin enköhän pelaa, kertoi Väänänen SuomiKiekko-sivustolle.

Väänänen oli jälleen kerran luotettava puolustaja Leijonille, sillä mies ei esimerkiksi ollut tasakentällisin jäällä kertaakaan, kun Suomea vastaan tehtiin maali. Muutenkin mies nautti olympialaisista täysillä.

– Ryhmämme oli heti tiivis ja henki yhtenäinen. Kaikilla oli hauskaa toistensa kanssa. On mielestäni turnausolosuhteissa tärkeää, että viihdymme toistemme kanssa. Joukkueessa on rento huumori. Se näkyi myös jäällä. Pelasimme hyvin ja yhtenäisesti.

Kolmen MM-mitalin mies myös huomasi tasoeron olympialaisten ja MM-kisojen välillä.

– MM-kisoissakin on loistavia pelaajia, mutta tuolla oli nyt paikalla maailman hiottu kärki, ja näyttämö oli äärimmäisen iso.

Ossi Väänäsen ajatuksia Sotshista, turnauksen tasosta ja lähestyvästä paluusta Liigaan Panu Markkasen piinapenkki-haastattelussa aivan lähiaikoina.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen