Suomen Naisleijonia ei sunnuntain jämäsijoitusottelun 2-1-voitto Saksasta paljoa lämmittänyt.

Pelin jälkeisessä Ylen haastattelussa Riikka Välilä oli päinvastoin edelleen vähällä kyynelehtiä, kun haastattelija palautti mieleen eilisen Ruotsi-ottelun.

Ei ole vaikea veikata, että myös Saksan pukukopissa oltiin Suomi-tappion jälkeen tavallista synkempiä.

Kansainvälisen jääkiekkoliiton IIHF:n kotisivuilla nimittäin kerrottiin ennen ottelua, että 12 saksalaista pelaa ammatikseen jääkiekkoa Saksan puolustusministeriön rahoittaman ohjelman avulla.

Ennen kisoja ministeriö oli ilmoittanut lopettavansa pelaajien rahoittamisen, mikäli joukkue ei sijoitu Sotshissa vähintään kuudenneksi.

– Jos rahoitus menee, minulla ei ole enää työtä. Nyt olen armeijan urheiluohjelmassa, mutta jos jään siitä ulos, minun pitäisi löytää säännöllinen tie jostain muualta, kertoi Saksan paras maalintekijä Franziska Busch ennen ottelua.

Suomen voitto tietää sitä, että Saksa pelaa Venäjä-Japani-ottelun häviäjää vastaan seitsemännestä sijasta. Suomen sijoitus, viides vai kuudes, ratkeaa tiistaina sijoitusottelussa Venäjää tai Japania vastaan.

Suomi teki molemmat maalit Saksaa vastaan ensimmäiseen 10 minuuttiin.

Ensin Jenni Hiirikoski iski lyöntilaukauksella avausmaalin siniviivalta jo ajassa 1.15. Hieman ennen erän puoliväliä Michelle Karvinen tuplasi johdon.

Saksa kavensi ylivoimalla toisessa erässä, kun Bettina Evers onnistui maalin edestä irtokiekosta.

Suomen maalilla pelasi Noora Räty, joka Ruotsi-tappion jälkeen ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa. Ilmeisesti Räty ei ollut tietoinen jämäsijoitusotteluista.