Kanadan olympiajoukkueen ja Pittsburgh Penguinsin Kapteeni Sidney Crosby lähtee luottavaisena, mutta nöyränä Sotshissa käytäviin olympialaisiin.

SuomiKiekko-sivuston haastattelussa Crosby myöntää, että iso jää aiheuttaa Kanadan joukkueelle ainakin jonkinlaisen haasteen.

– Onhan siinä sopeutumista. Ei iso jää ole välttämättä sitä, mitä me haluamme, mutta jokaisessa turnauksessa on asioita, joihin pitää sopeutua. Haluamme ja meidän pitää löytää keinot silti voittaa siellä. Meillä on paljon luisteluvoimaa ja se auttanee isolla jäällä, Crosby sanoi SuomiKiekko-sivustolle.

Historia ei suoranaisesti puolla Crosbyn toiveita. Sen jälkeen, kun NHL tuli olympialaisiin 1998, Kanada ei ole saanut kahdessa ison jään turnauksessa Naganossa ja Torinossa yhtäkään mitalia. Kanadan edellinen olympiakulta euroopasta on vuodelta 1952.

”Uskon, että joka jätkä on tietoinen siitä”

– Uskon, että joka jätkä on tietoinen siitä, miten Kanada on menestynyt isolla jäällä historiassa. Sen pitää näkyä, kapteeni sanoo.

Venäjälle Kanada lähtee silti voittajasuosikkina. Sillä on rosterissaan nykypäivänä vaadittavaa nopeutta, taitoa sekä fyysisyyttä. Päävalmentaja Mike Babcock lienee jääkiekkomaailman parhaita valmentajia. Jos Kanada pysyy pelitavallisesti kurinalaisena, sitä on vaikea voittaa.

Vancouverissa neljä vuotta sitten kultaa juhlinut Kanada ei kuitenkaan joudu neljän vuoden takaiseen hullun myllyyn mediapaineen osalta. Kotikisoissa neljä vuotta takaperin medialla karkasi lapasesta jo alkusarjassa.

– Paineet ovat aina läsnä. Samalla tavalla meiltä odotetaan Sotshissa menestystä. Ne odotukset tarjoavat oman haasteensa. Venäjällä tietysti emme täysin voi tietää samalla tavalla olosuhteista etukäteen, kuten Vancouverissa. Ei se silti saa vaikuttaa. Tämä on iso haaste, mutta siksihän pelaamme. Tästä pitää nauttia, Crosby muistuttaa SuomiKiekko-sivustolle.

Tommi Seppälä, San Jose
Twitter: @TommiSeppala