KalPa on vahvistanut erottaneensa päävalmentaja Jari Laukkasen.

Kuopiolaisseura on vapauttanut Laukkasen sopimuksestaan. Osapuolilla oli ensi kauden kattava pahvi, mutta se on nyt purettu.

– KalPan kausi on ollut koko kauden ajan tuloksellisesti haasteellinen. Emme voi missään tapauksessa pitää heikosta menestyksestä vastuullisena pelkästään valmentajaa, vaan koko organisaatiolla on suuri vastuu epäonnistuneesta kaudesta, KalPan toimitusjohtaja Toni Saksman sanoo tiedotteessa.

Kuluvan kauden loppuun KalPan päävalmentajana toimii Anssi Laine, joka on toiminut seuran A-junioreiden päävalmentajana.

KalPa käynnistää samalla uuden päävalmentajan hakuprosessin ensi kautta koskien. KalPa pyrkii tiedottamaan ensi kauden päävalmentajan maaliskuun loppupuoliskolla.

– Koimme, että on sekä linjakasta että inhimillistä vapauttaa nykyinen valmentaja valmennusvastuustaan välittömästi, kun teimme päätöksen vaihtaa ensi kaudelle valmentajaa, KalPan hallituksen puheenjohtaja Sami Kapanen arvioi.

– Tarvitsemme tässä vaiheessa selkeän muutoksen toiminnassamme ja valmentajan vaihdos on ensimmäinen askel muutokselle joukkueen rakentamisen ohella kohti tulevia tavoitteitamme, Kapanen jatkaa.