Pelicansin Vili Sopanen on rankattu Liigan tulikuumat pelaajat -listan ykköseksi. Kärkikolmikossa mahtuivat myös Jokerien Teuvo Teräväinen ja Bluesin Tommi Huhtala.

Sopanen on ollut tällä kaudella Pelicansin paras pistemies. 26-vuotias laitahyökkääjä on rikkomassa myös yhden kauden piste-ennätystään. Nyt koossa on 38 pistettä 49 ottelusta.

– Tehokkain hyökkääjä voittoisan tahdin löytäneessä lahtelaisryhmässä. Edellytyksiä olla jatkuvasti dominoiva pelaaja Liigassa. Tasaisuutta otteisiin tullut lisää, mutta sillä alueella edelleen parannettavaa. Kuluneen viikon tehot 1+4, Liigan kotisivuilla taustoitetaan valintaa.

Teräväinen jatkaa tulikuumien listan kärkikolmikossa viidettä viikkoa. Teräväinen on noussut Liigan syöttötilaston kakkostilalle tammi-helmikuun huimalla pisteputkellaan. Teräväisen uusi tuleminen alkoi vuodenvaihteen alle 20-vuotiaiden MM-kisoista. Miehen henkilökohtaiset onnistumiset johdattivat koko joukkueen maailmanmestaruuteen ja itseluottamus on poikinut hyvää myös liigaan.

– Lentokeli jatkuu edelleen, tämän vuoden puolella 10 ottelun pisteputki, jossa yhteensä tehot 2+17=19. Tulevan NHL-pelaajan syötöt hyökkäyspäässä ruokkivat jokaisessa pelissä ketjutovereita.

Bluesin paras maalintekijä Huhtala on viimeistellyt tällä kaudella 20 täysosumaa. 26-vuotias laituri on osunut kuudessa viime ottelussaan viidesti.

– Maalitehtailu loppuviikon peleissä on selvästi piristänyt Bluesin kultakypärää tammikuun tehottomamman kauden jälkeen. Ajaa kovaa maalille, mutta on pysynyt tällä kaudella pois jäähyaitiosta.”