Suomi ja Ruotsi pelaavat perjantaina olympialaisten hegemoniavälierässä Sothissa pääsystä olympiafinaaliin. Kahdeksan vuotta takaperin Ruotsi möyhensi Suomen Torinon loppuottelussa 3-2. Tuon tappion muistaa erityisesti Suomen nykyjoukkueesta ainakin Olli Jokinen.

Jokisella oli nimittäin aivan ottelun lopusekunneilla loistopaikka, kun Suomi haki tasoitusta kuudella miehellä. Takatolpalta lähes avoimeen maalin sutinut Jokinen kuitenkin järkyttyi, kun Ruotsin maalivahti Henrik Lundqvist sai uskomattomasti mailansa varren laukauksen tielle. Tasoitus jäi syntymättä ja kulta karkasi lahden toiselle puolen.

– Minä muistan torjunnan kyllä edelleen hyvin tarkkaan. Se oli ensimmäinen asia, mitä Lundqvist aikanaan sanoi minulle, kun minut treidattiin Rangersiin. Että Olli hei, muistatko sen torjunnan, Jokinen muisteli kanadalaisen The Provincen haastattelussa.

Suomi on taistellut upeasti tiensä mitaliotteluihin, vaikka avainpelaajista suurin osa makaa sairastuvalla.

– Uskomme, että lopulta on ihan sama, mikä nimi paitasi selässä on, mistä tulet, missä pelaat tai miten kautesi on tähän asti mennyt. Suomen paitaa kannetaan ylpeydellä ja siitä pitää maksaa hintaa jäällä. Tähän olemme uskoneet ja sitä toteuttaneet vuodesta toiseen, Jokinen kuittasi.

Tommi Seppälä, Vancouver
Twitter: @TommiSeppala

Huipputarjous: Pelaa tänään Leijonien Ruotsi-matsiin 50€ riskitön veto Nordicbetille!
Lisäksi 100€ bonus! Jos vetosi menee ohi, saat panoksen takaisin!