Markkasen piinapenkissä Leo Komarov: ”En ole mikään sateentekijä!”

© Kuva: Juha Tamminen
Nuori Pelicans haastaa JYPin! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!

Leo Komarov alkaa olla Leijonissa kiistattomia runkopelaajia. Erinomaisena joukkuepelaajana ja todella monikäyttöisenä hyökkääjänä tunnettu Komarov osallistuu uransa ensimmäisiin olympialaisiin.

”Leksa” laittaa aina kaikkensa likoon, mikä on johtanut siihen, että Komarov on ollut suosittu ja pidetty pelaaja uransa jokaisessa seurassa.

Olympiakaukalossakaan Komarov ei aio ujostella yhtään.

Millä ajatuksilla menet kohti olympiaturnausta?

Hyvällä fiiliksellä. Tämä on iso tapahtuma. Ei urheilijana pääse tämän parempaan. Maailman parhaiden kanssa mennään pelaamaan. On tämä siistiä.

Mitä teit KHL-pelien päättymisen ja Sotshiin lähdön välissä?

Treenasin. Kävin Pohjanmaalla tapaamassa vanhempia. Kävin siellä viidesti jäällä ja muutaman kerran Jokereiden aamujäillä.
Huilasin vain pari päivää. Olen sellainen kundi, että jos huilailen liikaa, on raskasta aloittaa taas.

Komarov yllätti kiekkopiirit siirtymällä täksi kaudeksi yhden NHL-sesongin jälkeen takaisin KHL:ään ja tuttuun Moskovan Dynamoon. Komarov ei ollut missään tapauksessa mikään täytemies Toronto Maple Leafsissa, mutta Moskovassa saatu rooli oli pelillisempi ja vastuullisempi.

Uskotko, että tämä siirto ja sen myötä saatu iso rooli Dynamossa auttoi valinnassasi olympialaisiin?

Vaikea sanoa auttoiko se, mutta nyt ollaan täällä. Olen ihan tyytyväinen kauteen. Olen päässyt pelaamaan ja saanut vastuuta. On mennyt juuri niin kuin halunnut.

Mitä sanot otteistasi Dynamossa?

Ihan ok on mennyt. Ei mitään ihmeempää, mutta ei ole mennyt ihan huonostikaan. Pisteitäkin on tullut mutta niitä voisi tulla aina lisää.

Millainen rooli sinulla on Dynamon joukkueessa?

Iso rooli minulla on. Ykköskentässä painetaan. Tehoja ja voittoja vaaditaan ja taidettiin olla ykkösiä, kun viimeksi katsoin. Ihan tyytyväisiä sielläkin ollaan.

Millainen on roolisi Sotshissa?

Samanlainen se on, mikä se on vuosien varrella ollut maajoukkueessa. Enhän minä ole mikään sateentekijä. Tiedän oman roolini, ja arvostan sitä ja yritän auttaa jengiä.

Komarov istutetaan Sotshissa nelosketjuun yhdessä Jori Lehterän ja Jarkko Immosen kanssa. Kuten nimet kertovat, on nelosketjukin Suomella siis hyvin kiekollinen. Komarovin tehtävänä on tehdä omalla pelillään mahdollisimman paljon tilaa ja aikaa Lehterälle ja Immoselle.

Mikäli vanhojen otteiden mukaan mennään, voi Komarovkin heilutella verkkoja.

Millaista on siirtyä ykkösketjusta rouhijan rooliin?

Ei se rooli oikeastaan juuri vaihdu. Dynamossa pelityyli sopii minulle, ja kun aina puhutaan ykköskentästä, niin ei meillä sellaista varsinaisesti ole. Jos katsoo pisteitä, niin minulla on niitä toiseksi eniten. Se kertoo aika lailla meidän joukkueestamme. Ketjut ovat aika tasaisia, ja samanlaista pelini tulee olemaan.

Miten uskot turnauksen eroavan MM-kisoista?

En usko, että eroa on paljonkaan. Pelit ovat varmaan vähän laadukkaampia ja vauhtia on enemmän. Pelit ovat aina pienestä kiinni. Oltiin sitten EHT:lla, MM-kisoissa tai olympialaisissa, niin kaikki taistelevat jäällä ja koittavat saada voittoja.

Joukkue on vain vähän aikaa yhdessä. Haittaako se?

Ei haittaa. Sehän on sama tilanne kaikille. Ammattilaisiahan me ollaan. Joukkueen puolesta tätä vedetään. Yritetään vaan saada hommat toimimaan. Onhan se tuuristakin kiinni. Ei aikaa mielestäni ole liian vähän.

Sopiiko sinulle se, että ensin kohdataan kaksi heikompaa maata, Itävalta ja Norja?

Ei saa sulkea pois muita maita, varsinkaan tällaisessa turnauksessa. Mitä vaan voi käydä. Oma peli täytyy saada kulkemaan.

Kuinka tärkeää olisi saada alkulohkon jälkeen suora puolivälieräpaikka?

Olisihan se helpompaa, kun pelejä olisi yksi vähemmän. Me lähdemme voittamaan kaikkia pelejä, ja katsotaan miten käy.

Panu Markkanen
Twitter @PanuMarkkanen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Nuori Pelicans haastaa JYPin! Lyö vetoa ja kuittaa talletusbonus!