Leijonien osalta Sotshin olympialaiset päättyivät lopulta hienolla tavalla, kun pronssit lähtivät muistona matkaan.

Ensimmäisissä olympialaisissaan mukana penkin takana ollut Lauri Marjamäki pystyikin muistelemaan ilolla mennyttä.

Hyökkääjiä turnauksessa peluuttanut ja nyt takaisin seurajoukkueen puolelle Kärppien päävalmentajan tehtäviin palannut Marjamäki saikin ison annoksen mahtavia kokemuksia.

– Hienoa oli olla osa tuollaista joukkuetta ja kokea tuo olympialaisten fiilis. Kaikki ne puitteet ja miljööt siellä ja vielä sekin, miten hienosti asiat oli hoidettu Sotshissa. Tietenkin muutenkin on todella etuoikeutettua oli olla arvostetun päävalmentajan vieressä, missä itsekin oppii, Marjamäki sanoi SuomiKiekko-sivustolle viitaten lopussa Erkka Westerlundin johtamassa valmennustiimissä toimimiseen.

– Pelkästään positiivisia fiiliksiä jäi tuolta reissulta, kuului summaus.

Nyt edessä on kuitenkin ollut paluu arkeen, johon haasteita riittää. Koko helmikuu menee lopulta Marjamäellä reissun päällä.

– Tiedossahan tämä totta kai on ollut, mutta vähän se, että vieraspelireissulla oltiin ennen kuin Sotshiin lähdettiin ja nyt vieraspelireissulla ollaan, kun tultiin sieltä pois, eli tammikuussa tuli sanottuna perheelle, että nähdään maaliskuussa. Se tuntuu aika kovalta, mutta ei mitään, päivääkään en vahtaisi pois.

Marjamäen kohdalla paluu Kärppien arkeen sujui voitokkaasti, kun oululaisjoukkue kävi ryöväämässä täydet pisteet mukaansa Lappeenrannasta SaiPalta lukemien oltua Kärppien hyväksi 3-0.

Paluusta jäikin kärppäluotsin mukaan paljon hyvää käteen.

– Jo maanantaina kun odoteltiin joukkeutta lentokentälle ja kun näki kaikki, niin hyvälle fiilikselle siitä kyllä tuli. Vielä sitten joukkue oli erittäin energinen Lappeenrannassa ja pelasi muutenkin viisaasti. Hieno voitto kovasta paikasta ja vielä 3-0-lukemin, voi olla tyytyväinen.

Ilari Savonen, Helsinki
Twitter: @ilarisavonen