Lukossa huikeaan vireeseen äitynyt Ville Vahalahti voi olla jopa kevään MM-kisoja silmäillen yksi mahdollinen nimi Leijona-ryhmään.

36-vuotiaan hyökkääjän aiempi MM-kokemus on keväältä 2009, minkä jälkeen maajoukkuepelejä ei ole tullut alle.

Onko Leijona-paita ollut mielessä hyvien otteiden myötä?

– Ei ole muuten ollut mielessä, mitä nyt telkkarissa katsellut pelejä, Vahalahti hymähti SuomiKiekko-sivustolle.

Mikäli kutsu keväällä tulee, on kokenut hyökkääjä kuitenkin kiinnostunut.

– Eihän maajoukkueelle koskaan sanota ei. Olisihan se hienoa päästä pukemaan vielä muutamassa pelissä Leijona-paita ylle.

Kovat tavoitteet Lukon kanssa

Tavoitteet ovat sitä ennen kuitenkin pitkälti Lukon mukana. Ja syystä.

Raumalaisryhmä on alkanut viime aikoina päästä kovaan vireeseen. Siitä kertovat viime pelien tulokset – edellisestä kahdeksasta ottelusta taskussa on peräti seitsemän suoraa voittoa.

– Tammikuussa oli vähän vaikeampi jakso, ja siitä tulikin vähän kritiikkiä. Nyt peli on kuitenkin lähtenyt paranemaan siitä.

– On saatu tiivistettyä tuota puolustuspeliä. Sitä on tässä jo pidempään rakennettu kasaan. Ja kun se on saatu tiiviiksi, on myös pystytty tekemään myös hyökkäyspäässä hyvää jälkeä. Sitä kautta on saatu pelin hallintaa meille, Vahalahti näkee.

Lähestyvä kevät alkaakin näkyä myös kokeneessa Lukon miehistössä.

– Sitä kohden tässä kaikki koko ajan tekee hommia. Tarkoitus on kuitenkin, että peli olisi mahdollisimman hyvää silloin, kun kovat pelit alkavat. Siellä se tähtäin on ollut kuitenkin koko ajan, Vahalahti kiteytti.

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo

Miten muuten Ville Vahalahti on sopeutunut Raumalle ja Lukkoon? Entä mikä sai solmimaan tuoreen jatkosopimuksen? Lue siitä myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta.