San Jose Sharksilla ja sen maalivahti Antti Niemellä ei ole ollut paras jakso meneillään viime viikkoina. Ennen perjantain Columbus-kamppailua se oli voittanut vain kahdesti kuudessa edellisessä ottelussaan.

Perjantainakaan Sharks ei missään nimessä ollut parhaimmillaan, mutta sen ekalla kympillä hankkima 2-0- johto kantoi lopulta 3-2-voittoon. Antti Niemi torjui ottleussa lopulta 19 kertaa mahduttaen mukaan muutaman näyttävän pelastuksen. Tauko tekee sekä joukkueelle että Niemelle hyvää.

– Ehkä pientä väsymystä voi olla, mutta en usko, että isompaa kuitenkaan. Varmasti se tauko muillekin tulee hyvään saumaan. Itsellä ei mitään ihmeellistä väsymystä tunnu, vaikka tässä on paljon pelattukin, Antti Niemi sanoi SuomiKiekko-sivustolle ottelun jälkeen pukuhuoneessa.

San Jose jatkoi perjantaina tutulla kaavalla hyökkäyspäässä. Se tulitti perätti 47 kertaa kohti Sergei Bobrovskin vartioimaa Blue Jackets-maalia, mutta teki lopulta ”vain” kolme maalia. Trendi on ollut viime aikoina samanlainen.

Edmontonissa Sharks jäi taannoin maaleitta 59 laukauksen kanssa.

– Ollaan lauottu paljon, mutta ei olla saatu maaleja. Likaisia maaleja tarvitaan ja esimerkiksi reboundeista ei olla viime aikoina tehty maaleja. Se oli tänään yksi teema, Niemi kommentoi.

Niemelle itselleen ottelu oli paluu omalle tasolleen. Ainakin sinne päin surullisen Philadelphia-ottelun jälkeen, missä Niemi vaihdettiin pois maalilta kolmannen erän alussa.

– Tuntuu, että ihmeellisiä maaleja menee. Pomppii sieltä täältä mailoista ja luistimista. Tuossa oli jakso, missä pystyin muistamaan viisi luistimesta mennyttä maalia. Ja se on harvinaista, Niemi totesi hymyillen.

Voiton myötä San Jose jatkaa läntisessä konferenssissa neljäntenä vain viisi pistettä johtavan Chicagon takana. Sitä olympialaisiin suuntaava Niemi ei kuitenkaan hetkeen mieti.

– Nyt mennään pakkaamaan himaan ja huomenna lennetään New Yorkiin ja sieltä sunnuntaina Sotshiin, Niemi niputti .

Tommi Seppälä, San Jose
Twitter: @TommiSeppala