TPS-konkari Fredrik Norrena nousi turkulaisryhmän sankariksi, kun joukkue kukisti lauantaina Lukon lukemin 1-0.

Voitto oli samalla kokeneelle ketulle kauden ensimmäinen nollapeli.

– Vähän sellainen kakkospäivän pelihän tämä oli. Molemmat taistelivat jo eilen, mikä näkyi. Syötöt menivät vähän mihin sattuivat ja muuta, Norrena makusteli SuomiKiekko-sivustolle.

– Mutta yhtä tärkeät pisteet tästäkin pelistä tuli. Hyvä taisteluvoitto meiltä, joten pitää olla tyytyväinen.

Nollapeli lämmitti 39 torjuntaa ottanutta vahtia. Varsinkin Norrenan räpylä tuntui olevan lauantaina varustettu hyvällä imuteholla. Kiekot tarttuivat helpon näköisesti, eikä irtokiekot pomppineet.

– Joka pelissä se on kerta tavoitteena. Ja oli jo aikain. Olen kuitenkin jo melko pitkään seurannut TPS:ää, enkä muista milloin edellinen tuli.

Norrena oli pohdinnassaan enemmän kuin oikeassa. TPS:n edellinen nollapeli nähtiin nimittäin 1.11.2012, jolloin seura voitti Kärpät 1-0 Atte Engrenin johdolla.

– Onhan se suhteellisen vaikeaa, sen olen tässä vuosien varrella todennut. Siihen tarvitaan hyvä puolustava joukkue, minkä takana niitä pitäisi tulla se viidestä kuuteen kaudessa, TPS-vahti pohti.

Ilta oli kuitenkin kaikkea muuta kuin helppo. Temperamenttinen Norrena kävi vielä ottelun summerinkin pärähtäessä kuumana puolustukselle.

Päänvaivaa aiheutti lopun typerä pitkä kiekko, mikä tarjosi Lukon Ville Vahalahdelle vielä maalintekopaikan aivan viimeisellä sekunnilla.

– Jos peliaikaa on viisi sekuntia ja kiekko omassa päässä lavassa, silloin pitää pelata nöyrästi. Mun maailmassa ei pelata omaan pussiin ja yritetä väkisin tyhjään. Vaan se kiekko vaikka syödään!

– Tuokin olisi voinut maksaa pahimmassa tilanteessa yksi tai kaksi pistettä. Mutta mutta, onneksi ei maksanut, Norrena pohti ja paljasti tällä kaudella harvinaisen hymynkareen ennen kuin poistui lämmittelemään.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo