SaiPa-kapteeni Ville Kohon keskiviikkoilta ei mennyt aivan normaalin kaavan mukaan, kun SaiPa kohtasi Turussa TPS:n.

Joukkueen luottohyökkääjä hyppäsi nimittäin pakin paikalle kolmen vakituisen puolustajan tiputtua vammojen myötä pois kokoonpanosta.

– Olihan se vähän hakemista – ei mennyt ihan oppikirjan mukaan. Peli on kuitenkin niin erilaista pakkina kuin hyökkääjänä. Mutta ihan hauska kokemus, Koho hymisteli 4-3-voiton jälkeen.

Pakin tontti toi kokeneen sentterin peliin omat haasteensa. Lopputuloksena oli kuitenkin jopa yllättävän tasapainoinen esitys ryhmän takalinjoilla.

– Yritin vain takoa koko ajan päähän, että ”älä hyökkää, älä hyökkää”. Aika varman päälle pelasin sen suhteen.

Myös joukkueena ilta oli haastava. Viidellä pakilla pelannut ryhmä sinntteli johtoasemassa päätöserään asti, milloin TPS nousi väkisin tasoihin.

– Puhuttiin ennen peliä, että pitää pelata fiksusti. Lähtökohdat olivat kuitenkin se, että meillä oli eilen peli ja kokonpanosta on puuttunut jonkin verran miehiä. Ja mielestäni siinä onnistuttiinkin aika hyvin.

– TPS tuli päätöserään todella kovaa, minkä huomasi heti erän alusta. Mutta hyvä, että saatiin kaksi pistettä mukaan.

Kohon mainio ilta sai maukkaan päätöksen, kun kapteeni viimeisteli illan ratkaisuosuman voittomaalikilpailussa. Tuttu harhautus toi kaksi pistettä ja kasvatti kahden pelin retkisaldoksi viisi pistettä.

– Kannattaa laitta näköjään pakin tontille, Koho letkautti kaksi pistettä tuoneesta onnistumisestaan.

Kultapotta yhä jossain matkalla

Joukkueen tehokkaimpana pelimiehenä Kohon kuuluisi viilettää kaukalossa kultainen kypärä päässä. Se on puuttunut miehen päästä kuitenkin marraskuun lopusta alkaen.

– Syy on niinkin yksinkertainen, että se on rikki. Sillä on vaarallista pelata, joten uusi kypärä on tilattu. Mutta sen toimitus ilmeisesti hieman kestää.

Kiiltävän kypärän puute ei kuitenkaan nöyrää SaiPa-ikonia häiritse.

– Ehkä parempi näin. Ei kyllä haittaa, vaikka viipyisi pidempäänkin. Saa olla ainakin vähän huomaamattomammin, kapteeni tiivisti.

Uuden potan odottelun lisäksi Kohon ja SaiPan taival Liigassa jatkuu lauantaina, kun joukkue kohtaa kotonaan Tapparan.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo