Espoo Blues kukisti HIFK:n lauantaina kotonaan maalein 3-2.

Kiekko-Espoon nimellä 15. helmikuuta 1984 perustettu seura täyttää 30 vuotta. Sitä juhlittiin IFK-ottelussa, joka oli loppuunmyyty. Areenan ovilta jouduttiin käännyttämään väkeä pois jo puolisen tuntia ennen peliä, mikä on todella harvinaista Espoossa.

Lauantain koitos Barona Areenalla oli odotettu.

– Totta kai oli juhlapeli mielessä. Tiesin, että tämä on iso tapahtuma espoolaisille, varakapteeni Tomi Sallinen tiivisti Blues-tunnelmat.

Alkukaudesta räpiköinyt Blues on tehnyt viime aikoina kovaa tulosta. 20 viime ottelustaan Blues on kasannut 40 pistettä. Vain liigakärki Kärpät on pystynyt parempaan.

– Suunta on oikea. Olemme löytäneet punaisen langan omaan pelityyliimme, jolla voimme pärjätä tässä sarjassa. Monella osa-alueella on vielä paljon tekemistä, mutta olemme tienneet koko ajan mihin olemme pyrkimässä. Meillä oli paljon uusia jätkiä, uudet koutsit ja niin edelleen, Sallinen selitti.

Blues esitteli ottelussa tyylikkään Kiekko-Espoo-henkisen peliasun, joihin se pukeutuu loppukauden viikonloppukotipeleissään.

– Kyllä mäkin tykkäsin [paidoista]. Otimme promokuvia jo aiemmin ja näin ne jo noin kuukausi sitten. Ihan nättiä, että meillekin saadaan tuollaiset kolmospaidat.

Pöystin maali puhutti

Bluesin 2-1-osuma toisessa erässä tuli vastahyökkäyksestä, jonka päätteeksi Eetu Pöysti tälläsi kiekon voimalla ohi IFK-vahti Joakim Lundströmin. Tilannetta edelsi selvä paitsiotilanne, sillä Kim Hirschovits syötti kiekon paitsioasemasta Pöystille, joka otti kiekon haltuunsa keskialueen puolella.

– Siitä en tiedä. En oikein huomannut. En kerennyt katsomaan ylös [videotaululta], mutta ainakin hirveä huuto oli, Sallinen hymähti.

HIFK:n päävalmentaja Raimo Summanen kävi vaihtoaitiossa lämpöisenä, mutta antoi palautteensa paitsiomaalista lehdistötilaisuudessa hillitymmin.

– En ole tuomareista puhunut, mutta pakko sanoa, että oli liian kova virhe se paitsiomaali. Kiekko tuli selvästi yli viivan, tosi selvästi, Summanen sanoi ja harmitteli hetkeä aiemmin tapahtunutta tilannetta, jossa Olli Malmivaara työnsi HIFK-luotsin mielestä Blues-maalin tarkoituksella pois paikaltaan.

Tommi Koivunen, Espoo
Twitter: @tommik10