Liiga asteli lauantain kierroksen jälkeen joulutauolle Kärppien keikkuessa selvällä erolla sarjataulukon kärkipaikalla.

Yksi iso tekijä oululaisjoukkueen vahvan syyskauden takana on ollut maalivahti Jussi Rynnäs, joka on hävinnyt tähän mennessä vain yhden pelin runkosarjan puolella.

Voitosta voittoon ja jo kahdeksan nollapeliä. Suvereenisti liigan ykkösvahti tähän mennessä.

Torontosta takaisin Suomeen kesällä palannut Rynnäs voi suhtautua menneeseen ylpeänä, mutta isoin haaste siintää tulevalla pätkällä.

– Aika hyvin täällä on mennyt, sitä ei käy kiistäminen. Eikä tuohon voittamiseen kyllä koskaan kyllästy. Hyvältä tuntuu näin alkukauden jälkeen, mutta meillä se isoin juttu on kevätkauden puolella. Ei kukaan muista syksyn voittoja vaan kevään voittoja. Pitää vain peliä kehittää ja yrittää itse kehittyä siinä samalla, Rynnäs tuumasi SuomiKiekko-sivustolle tauolle lähdettäessä.

– Jos lopetetaan työnteko, niin sieltä kärjestä tullaan lujaa alas. Pitää nyt vain saada vielä tiiviimmäksi pelillisesti pakettiamme ja kun tulee toisessa päässä paikkoja, niin pitää olla murhaavan tehokkaina. Pieniä juttuja ja on se fakta, että hyvältä nyt näyttää. Ei käy kieltäminen, Rynnäs jatkaa.

Vaikka Kärpät on voittanut 25 viimeisimmästä pelistään 24, eivät otteet ole olleet aivan vielä sillä tasolla, missä ne voisivat Rynnäksen mukaan olla.

– Potentiaalia löytyy meiltä valtavasti. Ei olla pelattu läheskään parastamme ja silti olemme voittaneet pelejä.

Aaltoja heittämässä

Kannattajien keskuudessa Rynnäs on lunastanut oman paikkansa. On railakkaita tuuletuksia ja on toiselta puolelta isoja kunnianosoituksia vahvojen iltapuhteiden jälkeen.

Ja sehän maistuu kovalla tunteella pelaavalle 26-vuotiaalle veräjänvahdille.

– Vielä kun pääsee vähän aaltoa tekemään, kuten nyt, niin se on kuin piste i:n päälle tälle koko puolikkaalle kaudelle tähän mennessä. Se fanien kiitos pitää kuitenkin ansaita aina uudelleen pelistä toiseen, Rynnäs kiteyttää.

Joulutauolla Rynnäksellä edessä on mieluisa mutka, kun pienen loman aikana nokka osoittaa kohti synnyinseutua Poria.

Kiireisen syksyn aikana siellä vierailut ovat jääneet vähemmälle, joten intoa piisaakin kovasti.

– Kiva nähdä kavereita ja kiva nähdä perhettä. Pääsee lenkillä käymään vähän Isometsän jäähallin maisemissa legendaarisilla lenkkipoluilla, niin kyllä se kivalta tuntuu. Mutta ei siinä kuitenkaan mitään, pari päivää huilia siellä, sitten takaisin tänne ja hommat jatkuu taas.

Eikä Ouluun palaaminen pahalta tunnu. Nimenomaan uudessa ympäristössä viihtyminen on ollut yksi merkittävä tekijä siinä, miksi pelit ovat sujuneet henkilökohtaisella tasollakin todella vahvasti.

– Olen moneen kertaan sen sanonutkin, että ollaan viihdytty hyvin täällä ja se on ollut varmasti yksi syy miksi on mennyt niin hyvin. Olisi se vaikea pelata hyvin jos ei viihtyisi muuten. Täällä on kaikki mitä tarvitaan.

– Ainoa huono homma on se, että Pori on kaukana, Rynnäs heittää, jatkaen perään:

– Mutta siihenkin tottuu.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen