Jokerien maalinteko on edelleen kuin sen surullisenkuuluisan tervan juontia.

Jotenkin kuvaavaa on, että runkosarjaa on takana jo yli puolet, mutta parasta pistemiestä symboloiva kultainen kypärä keikkuu edelleen puolustaja Teemu Erosen lyhyillä hiuksilla.

Jumbo-Tepsiä vastaan narripaidat osuivat kahdesti, vaikka tilaisuuksia riitti – tosin myös Fredrik Norrena oli huimassa vireessä.

– Kyllä meillä edelleen maalinteko tökkii. Ensimmäisessä erässäkin oli tosi hyviä paikkoja. En tiedä mitä siihen pitäisi keksiä, tai voiko edes keksiä muuta kuin yrittää olla niin, että aina kun saa paikan niin ei spännaa (jännitä) niin paljon, Eronen pohtii.

Miten paljon turhauttaa, kun joutuu puolustajana pitämään kultakypärää pelistä toiseen?

– Ei kai se nyt varmaan turhauta, Eronen naurahtaa mutta vakavoituu sitten.

– Kyllähän se pitäisi olla toisin, mutta eipä sitä hirveästi tule tossa mietittyä. Sama se kellä on mikäkin kypärä. Tässä vaan joka jätkän pitää yrittää nostaa tasoaan.

– Ja vaikka se on klisee, niin kyllä voitto- ja häviöpelin fllisero on iso. Mieluummin sitä rankkareillakin voittaa kuin häviää, ja nyt on hyvä fiilis ja kiva lähteä vikaan peliin Kuopioon.

Erkka Westerlund palkitsi Erosen vahvan syksyn kutsulla Sotshin EHT-turnaukseen, joka alkaa olla vantaalaislähtöiselle pakille jo tuttu tapahtuma.

Tuliko kutsu yllätyksenä?

– No ei, kyllä sitä osasin odottaa ja toivoin että tulee.

– Tosi hyvä fiilis tietysti, että sai mahiksen. Innolla odotan, ei sen suurempia odotuksia tai tavoitteita ole. Mä meen sinne pelaamaan, yritän olla oma itteni.

Pekka Mäntylä, Helsinki
Twitter: @pjmant