Liigakausi on saavuttanut ensimmäisen maajoukkuetauon ja on aika katsastaa alkukaudella parhaiten suorittaneita ulkomaalaisia.

Kiekkoministerit Ilari Isotalo ja Ilari Savonen listaavat kukin heidän mielestä viisi parhaiten alkukauden pätkällä pelannutta ulkomaalaispelaajaa.

Savonen:

5. Ryan Glenn, SaiPa

– Glenn mahtui jo positiivisempien yllättäjien joukkoon, mikä hän ehdottomasti on ollut. Kantanut suurta vastuuta SaiPan takalinjoilla. Ollut kiekollisesti johtava puolustaja ja saanut onnistumisia aikaan. Muutenkin pelaaminen on ollut varsin vahvaa.

4. Leland Irving, Jokerit

– Irving aloitti kauden vahvasti ja ansaitsi jatkosopimuksen Jokereihin vahvoilla otteillaan. Vähän jäänyt välillä yksin Jokereiden maalilla kaikkien vaikeuksien keskellä. On ollut kuitenkin vahva ykkösvahti pienistä maalivahtiongelmista kärsineelle narriryhmälle. Mielenkiintoista nähdä, että mihin suuntaan otteet menevät jatkossa?

3. Ivan Huml, Kärpät

– Huml oli alkukaudesta välillä hieman vaisu, mutta Juhamatti Aaltosen tultua vierelle, alkoi tapahtua. Homma vielä parani entisestään, kun Ben Maxwell tervehtyi. Löytänyt jälleen mukavasti peli-iloa on vaarallinen jatkuvasti. Välillä tekee edelleen tyhmiä ratkaisuja, mutta on ehdottomasti yksi sarjan parhaista hyökkäyspään pelaajista.

2. Patrick Davis, SaiPa

– Davis oli varsinkin kauden alkupätkllä mainio ja dominoiva. Iski pisteitä ja maaleja SaiPalle, joka on ollut mukavassa lennossa. Siinä Davis on ehdottomasti ollut yksi suurimmista tekijöistä. Taitoa riittää ja peliälyä.

1. Radek Smolenak, Pelicans

– Eihän tähän ketään muuta voi nimetä. Smolenak on ollut huikea, piste. Suvereenisti paras hyökkääjä koko liigassa alkukaudella ja suveriinisti paras ulkomaalainen samalla. Maalisarake jo kertoo kaiken.

Isotalo:

5. Leland Irving, Jokerit
– Nappihankinta Jokerit-organisaatiolta. Vahvasti alkukaudesta torjunut Irving on ollut alkukauden yksi parhaita maalivahteja. Ottanut eurooppalaisen ison kaukalon yllättävänkin ongelmitta haltuun.

4. Dragan Umicevic, Ässät
– Harvoin näkee yhtä vahvaa tutkaparia, mitä Niklas Hagman ja Umicevic ovat Ässät-nutussa. Taitava ruotsalainen on 2010-luvun ”Raipe” Helminen. Pelinluku on maagista ja syötöt lähtevät huikealla prosentilla.

3. Ivan Huml, Kärpät
– Kärppien tshekkitaituri on jatkanut totutun vahvaa menoaan myös alkukaudesta. Muodostaa Ben Maxwellin ja Juhamatti Aaltosen kanssa ketjun, joka kylvänyt tuhoa viime kierroksilla. Humlin pelisilmä ja hyökkäyspään taidot ovat Liigan eliittiä.

2. Patrick Davis, SaiPa
– SaiPan taituri Davis on ollut kenties yksi Liigan parhaita löytöjä täksi kaudeksi. Viime kaudella KHL:ssä aikalailla flopannut laituri sopeutui heti suomalaiseen kiekkotyyliin.

1. Radek Smolenak, Pelicans
– Alkukauden ykköstykki. Ei kai tätä Smolenakin valintaa tarvitse sen enempää edes avata. Suoraviivainen tshekkihyökkääjä ei ole mikään sarjan taitavin pelaaja, mutta viimeisen päälle maalintekijä. Löytää paikat ja iskee niistä kovalla teholla sisään.