HIFK:n päävalmentaja Raimo Summanen korosti jo ennen perjantain liigakierroksen alkua sitä, miten sarjan kurinpito tarvitsisi lisää jämäkkyyttä.

Illan ottelussa Jokereiden Antti-Jussi Niemi taklasi polvella Roope Talajaa jo avauserässä. Pelissä nähtiin myös muun muassa Ossi Väänäsen kyynärpäätaklaus, joka jätti kysymysmerkkejä ilmoille siitä, olisiko myös kyseisestä tilanteesta pitänyt tuomita ulosajo.

Summanen kävi kuumana tapahtumista pelin jälkeen.

– Samat herrat ja samat joukkueet tekevät todella härskejä temppuja suomalaiselle jääkiekkoilulle. Se ei saa olla niin, Summanen pauhasi Nelonen Pron haastattelussa.

– Vetoan suomalaisiin jääkiekkoihmisiin. Vaikka Leijonat ja Jokerit ovat niin lähekkäin ja on vaikka mitä, niin meidän pitää pystyä osoittamaan sille pelille suurempaa kunnioitusta. Hyvin ala-arvoista touhua oli nyt. Miettikää, että onko tässä meidän kurinpidossa mitään linjaa. Päästetään tämmöisiä juttuja tekemään, Summanen jatkoi.

Omiensa suoritukseen HIFK-luotsi oli tyytyväinen, vaikka illan suoritus jäi vähemmälle arvioinnille vaahtoamisen yhteydessä.

– Se, miten pelaajat pelasivat, olen todella ylpeä siitä. He taistelivat hyvin, Summanen sanoi.