Kärpät haki ison voiton Tampereelta, kun liigakierroksen ehdottomassa kärkikamppailussa oululaisjoukkue kaatoi Tapparan lukemien oltua heidän hyväksi 3-2.

Kärppien voiton isona arkkitehtinä toimi maalivahti Jussi Rynnäs, joka torjui varsinaisella peliajalla peräti 38 kertaa.

Myös voittomaalikilpailussa koppi tarttui, eikä Tappara onnistunut ohittamaan kisassa kertaakaan oululaisjoukkueen vahtia.

Tuntemukset pelin jälkeen olivatkin korkealla.

– Hyvä fiilis tietenkin jäi. Taisteltiin hienosti ja vaikka ehkä oltiin vähän puolustuskannalla, niin ei annettu kuitenkaan mitään avoimia ovia siellä. Keskusta pysyi todella tiiviinä. ”Juhis” (Juhamatti Aaltonen) teki tärkeän tasoituksen sitten tuohon loppuun, Rynnäs kertasi kotimatkan alkamisen yhteydessä peliä SuomiKiekko-sivustolle.

Muutenkin juuri vahvasti viime aikoina pelanneen Tapparan kaataminen maistui hyvälle.

– Sytyttää tuommoiset matsit kyllä ehdottomasti. Kärkimatsi ja noin kovakuntoista joukkuetta vastaan taisteltiin hienosti. Hyvä juttu.

Rynnäs vaihdettiin Kärppien maalilta pois viime lauantain Ilves-ottelussa, kun taakse oli mennyt avauserässä kolme maalia. Sen 26-vuotias vahti on kuitenkin nollannut mainiosti.

Ensin Pelicansia vastaan tiistaina Rynnäs venyi nollapeliin ja torstaina Tapparaa vastaan iltapuhde oli mainio.

– Avainkysymys tuollaisissa tilanteissa on se, että jäätkö murehtimaan vai teetkö hommia ja menet eteenpäin. Koko joukkueena jatkettiin työntekoa sen Ilves-pelin jälkeen ja tiedettiin se, että kun töitä tekee, niin hyvää tulee.

Ilari Savonen
Twitter: @ilarisavonen