Kuten uutisoimme, Kärpät nappasi historiallisen voiton lauantaina, kun se kaatoi Ässät.

Porilaisjoukkueen päihittämisen myötä Kärpät on nyt voittanut 15 ottelua putkeen, mikä on samalla liigan historian uusi ennätys.

Mutta helpolla se ei tullut.

– Ässät oli hyvä kyllä. Olivat ehkä liikenteessä paremmalla jalalla kuin me ja ehkä vähän kaikilla meillä oli takaraivoissa se voittoennätys kuitenkin. En tiedä, että jännitettiinkö sitä sitten. Ässät oli alussa hyvä, toiseen erään parannettiin ja sitten peli oli paljon tasaisempaa. Kolmannessa erässä tapettiin hyvin jäähyt ja tehtiin tarvittavat maalit, Kärppien sankariksi kahdella maalilla noussut Julius Junttila kertasi peliä SuomiKiekko-sivustolle.

Junttilan ”coast-to-coast” -osuma kolmannen erän loppuvaiheilla oli samalla ottelun voittomaali. Mutta mitä siinä oikeastaan tapahtuikaan?

– Siinä (Mikko) Lehtonen syötti minulle ja ajattelin, että kierrän vielä maalit ja kerään kunnon vauhdit. Ässien kärkikarvaaja pysyi aika pitkään mukana, mutta sain karistettua sen sitten. Pakkien välissä oli aika iso rako, niin pääsin ujuttamaan kiekon siitä välistä ja sitä kautta pääsin läpi. Siitä sitten ammuin maalin, Junttila taustoitti omaa näkökulmaansa.

Ja avaintekijänä oli se, että Junttilalla oli tuoreet jalat Ässien puolustuksen ohittamista varten.

– Olin aika paljon istunut siinä varsinkin toisen erän puolella lopussa, melkein puolet siitä, kun tuli koko ajan ylivoimaa ja alivoimaa. Kolmas erä kun alkoi, niin tuli aika nopeasti hapot jalkoihin, kun ne oli vähän kylminä. Mutta sitten ne lämpesivät siitä ja oli virtaa lopussa kyllä.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen