JYP-kapteeni Eric Perrin on seurannut mielissään nuoren hyökkääjän Juuso Ikosen saapumista uuteen ympäristöön.

Kokenut kanadalaishyökkääjä kertoi uuden kasvon aloittaneen Jyväskylässä vahvasti.

– Juuso tuo meille todella paljon energiaa ja taitoa joukkueeseen. Hän on pienikokoinen ja taitava pelaaja, joka on tuonut mukavasti asennetta ja aggressiivisuutta hyökkäykseemme, Perrin hehkutti SuomiKiekko-sivustolle.

JYPillä ei ole ollut heittää ylivoimalle sitten Sami Vatasen kunnollista rightin puolen ylivoimataituria. Ikosen myötä ryhmän erikoistilannepelaaminen saa siten uuden aseen.

– Kiekollisesti hän on pienikokoisena hyökkääjänä todella sähäkkä ja taitava. Myös ylivoimalla hänen avullaan olemme saaneet lisää vaihtoehtoja sekä taitoa.

– Hän on ollut vasta viikon täällä, joten meidän pitää käydä vielä tiettyjä asioita läpi. Mutta kokonaisuutena hänen tulonsa ryhmään on ollut jo nyt positiivinen asia.

Apua sopeutumiseen

Ikosen kanssa samassa ketjussa pelaava Perrin on myös henkilökohtaisesti hyvä mentori 18-vuotiaalle hyökkääjälle.

Pienikokoinen sentteri tietää, mitä ammattilaiskiekkoilu vaatii kokonsa puolesta pienikokoisemmille vääntäjille.

– Olen ollut samassa tilanteessa, joten yritän auttaa kokemukseni kautta häntä. Tiedän omasta takaa, mitä pienikokoisen hyökkääjän pitää tehdä, jotta pärjää kiekkokaukaloissa. Toivottavasti saan siirrettyä osan tiedoistani myös hänelle.

Perrin tiedostaa myös uuteen ympäristöön muuttamisen haasteet.

– Hän on kuitenkin nuori kaveri, joka ei ole koskaan pelannut pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Joten tämä on varmasti myös sen suhteen iso haaste.

– Me yritämme auttaa, jotta sopeutuminen sujuisi kaikin puolin mahdollisimman hyvin, Perrin päätti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo