Suomen aikaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pelataan ottelu, joka saattaa jäädä hyvinkin historiaan.

Teemu Selänteen edustama Anaheim Ducks kohtaa Winnipeg Jetsin, jonka riveissä Selänne teki upean läpimurron jo hyvin pitkään jatkuneelle uralleen.

Jetsiä rivejä nykyään edustama Olli Jokinen pystyy vuolaasti hehkuttamaan Selännettä, joka on hänelle tuttu pelaaja muun muassa maajoukkuekuvioiden puolelta.

– Hän on pelaaja jolta jokainen voi ottaa oppia aina, Jokinen tuumaa Winnipeg Sunille.

– Hänellä ei ole koskaan huonoja päiviä. Hän todellakin rakastaa peliä. 43 vuotiaana tällä tasolla pelaaminen on aivan mieletöntä. Yksi isoin asia siinä on intohimo peliä kohtaan. Mitä tahansa tapahtuu edellisenä iltana, niin hän on hymyn kera mukana kaukalossa seuraavana päivänä. Mitä tahansa on tapahtunut aiemmin, sillä ei ole väliä, Jokinen jatkaa.

Tulevana yönä edessä on mahdollisesti historiallinen matsi, sillä Winnipegissä pelattava ottelu saattaa hyvinkin olla Selänteen viimeinen kyseissä kaupungissa pelaajauran suhteen.

– Se saattaa olla viimeinen, mutta voi olla mahdollista, että pelaamme vielä vastakkain pudotuspeleissä tai hän pelaa vielä viisi vuotta pidempään. Hän on kaveri, joka rakastaa peliä ja kun hän pystyy pelaamaan tällä tasolla, niin miksei hän jatkaisi, Jokinen pohtii.