Kolme peliä neljästä Lukon kanssa voittamaan ehtinyt Aaron Gagnon on päässyt hyppäämään Liigan vauhtiin voitokkaissa merkeissä.

SuomiKiekko-sivusto tapasi lauantain pelin yhteydessä 27-vuotiaan sentterin.

– Olen viihtynyt ja sopeutunut hiljalleen paremmin ja paremmin. Peli muistuttaa jonkin verran pohjoisamerikkalaista tapaa pelata lajia, joten tänne on ollut helppo tulla, Gagnon kertasi uutta alkua kaudelleen.

Ensimmäistä kauttaan Euroopassa pelaavan kanadalaisen alku Ruotsissa oli kaikkea muuta kuin helppo. Hyökkääjä ja HV71 purkivatkin sopimuksen yhteisymmärryksessä vasta yhdeksän pelatun ottelun jälkeen.

Alkukauden pettymyksen jälkeen suomalainen kiekko on maistunut myös pelityyliltään paremmalta.

– Tämä on enemmän sitä kiekkoa, mitä olen tottunut pelaamaan. Täällä mennään suoraviivaisesti ylöspäin, kun Ruotsissa peli oli enemmän kyttäilyä ja taaksepäin syöttelyä.

Ei stressiä pisteistä

Ykkössentterin tontille hankitulta Gagnonilta odotetaan myös henkilökohtaisesti Raumalla paljon.

Neljään peliin miehen oma pistesarake ei ole vielä Raumalla auennut. Hyökkääjä ei ota siitä kuitenkaan stressiä.

– Se olisi typerää tässä vaiheessa turhautua omien tehopisteiden takia. Meidän ketjullamme on ollut joka pelissä runsaasti paikkoja, mikä on tärkeintä. Uskon tehojenkin tulevan, mikäli jatkamme vain samaan tahtiin.

– Meillä on hyvä joukkue ja alku on ollut ryhmän kannalta hyvä. Mikäli voittoja tulee jatkossa samaan tahtiin, voi myös henkilökohtaisesti olla tyytyväinen, Gagnon linjaa.

NHL:ssä yhteensä 38 ottelua pelaamaan ehtinyt Gagnon kertaa odottavansa tulevasta kaudesta Raumalla paljon.

– Haluan tuoda jäälle nopeutta ja fiksua pelaamista molempiin päihin. Odotan itseltäni tehoja, mutta myös hyvää pelaamista omassa päässä.

Alku on ollut joukkueena vahva. Se nostattaa myös Gagonin odotuksia tulevasta.

– Olen ollut täällä neljän pelin ajan, joista olemme voittaneet kolme. Ja se ainut tappiokin oli meiltä hyvä peli. Joten olen luottavainen tämän ryhmän iskukyvystä.

Ilari Isotalo, Rauma
Twitter: @IlariIsotalo