Pelicansin Joel Mustonen toivoo pääsevänsä mukaan joukkueharjoituksiin tämän vuoden puolella.

21-vuotiaan Mustosen viimeisimmät kaudet ovat olleet äärimmäisen raskaita. Mykoplasmainfektio otti kiekkoilijasta pitävän otteen.

– Sairaus todettiin noin puolitoista vuotta sitten, mutta taustalla oli ollut jo useamman vuoden kestänyt pitkä bakteeri-infektio. Pari-kolme viimeisintä pelikautta oli vaikeita, kun joutui vähän väliä pitämään viikon tauon peleistä, Mustonen kertoo Pelicansin verkkosivuilla.

– Olin yksinkertaisesti aivan puhki. Mulle tehtiin Ruotsissa verikokeita, mutta ei sieltä löydetty mitään. Lopulta se alkoi vaikuttaa jo pulssiin, eikä pystynyt enää edes treenaamaan, hyökkääjä jatkaa.

Viime kaudella Mustonen ei pystynyt pelaamaan otteluakaan. Nyt nuorukainen on harjoitellut kovasti ja lähtenyt liikkeelle perusteista.

– Ensin pitää rakentaa peruskuntopohja hyvälle tasolle. Kaksi harjoitusta päivässä -tahdilla tässä on nyt menty – punttisalia on kulutettu aika paljon. Lisäksi käyn tällä hetkellä jäällä yksikseni kaksi kertaa viikossa, ja nyt vain odotetaan, että pääsisin ihan kunnolla treenaamaan.

– Sitten nähdään, miten kroppa reagoi tunnin mittaisen jääharjoituksen jälkeen. Tähän mennessä kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan, Mustonen iloitse.

Valtavan määrän pelihaluja uhkuvaa hyökkääjää ei nähdä vielä hetkeen joukkueen yhteisissä harjoituksissa.

– Vaikea sanoa, milloin pääsee mukaan. Sitä pitää melkein käydä kysymässä lääkäriltä. Mutta toivon, että parin kuukauden päästä olisin mukana, Mustonen toivoo.