Kärpät on ollut viime aikoina liigan kuumimpia joukkueita, kun se potkii tällä hetkellä menemään peräti neljän ottelun voittoputkessa.

Hyvät suoritukset lähtivät käyntiin taannoisesta Ässät-pelistä, missä joukkue otti selkeästi itseään niskasta kiinni.

Ja siinä suorituksessa nimenomaan pelaajat olivat keskiöissä.

– Kyllä kaikki lähtee pelaajista, sillä me ollaan tuolla kentällä ja tehdään työt siellä. Kyllä se sitten aika yksinkertainen on se resepti. Kova työnteko ja tahtotason tuominen sinne kentälle. Sitten alkaa hyviä asioita tapahtua ja tulee sitä kautta maaleja sekä onnistumisia ja samalla kiekotkin alkavat pomppia meille, Kärppien sentteri Jari Viuhkola kertailee SuomiKiekko-sivustolle.

– Kaikki lähtee kuitenkin liikkeelle siitä tekemisestä jäällä. Vaikka kuinka jutellaan kaukalon julkopuolella, niin ei sillä tehdä yhtään maalia eivätkä ne onnistumiset tule siellä. Kyllä se on se raaka työ, Viuhkola jatkaa, tiivistäen pelin paranemisen taustan:

– Haalarihommiin alettiin, niin alkoi tulosta tulla.

Ketjuna kulkee, henkilökohtaisella tasolla kulkee

Viuhkola on johtanut viime aikoina Kärppien tehovitjaa, jossa hän, Mika Pyörälä ja Toni Kähkönen ovat tuoneet tukun osumia oululaisjoukkueelle.

Mutta mistä hyvä vire on peräisin? Liittyykö se siihen, että ketjun jäsenillä on jo hyvin kokemusta toisten kanssa pelaamisesta?

– Toki varmaan silläkin on osuutta, että tuntee kaverit. Pyörälän kanssa ollaan monta vuotta pelattu aiemmin ja muutenkin meillä kemiat sopivat mainiosti ketjussa. Pelataan aika samantyyppistä kiekkoa. Ei välttämättä mitään kaunista kikkailua sun muuta esitetä, vaan pyritään pitämään aika yksinkertaisena se pelaaminen.

– Se on sitä meidän hommaa. Pelataan enemmänkin viisikkona, eikä välttämättä hirveästi tule sellaisia yksilösuorituksia sen kummemmin. Mutta siinä on kyllä hyvä kenttä kasassa. Tehdään kovasti hommia ja luotetaan siihen, Viuhkola kertailee.

Samalla yksilötasolla Viuhkola on tyytyväinen siihen, miten pelit ovat kulkeneet.

– Viime aikojen pelitkin ovat menneet hyvin, eikä suoritustaso ole heitellyt niin kuin ehkä alkukaudesta. Täytyy jatkaa samaan malliin ja ladata jokaiseen peliin kaikkensa, niin hyvä tulee.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen