Lauantain liigakierroksella yhteen iskevät kovat kilpakumppanit Kärpät ja Jokerit.

Joukkueilla on hieman erilaiset lähtökohdat vääntöön, sillä Kärpät on voittanut neljä viimeisestä viidestä kamppailustaan, kun taas Jokerit on hävinnyt neljä viidestä edellisestä.

Kärppien leirissä voittoputkessa pelaaminen maistuu hyvälle, mutta nöyryys pysyy yllä.

– Onhan se mukavampi olla tuollaisessa voittoputkessa kuin tappioputkessa, kun sekin ollaan koettu aika vasta. Mutta kyllä tuossa täytyy taas nöyrin mielin lähteä kohti lauantaita. Yhtään maalia ei ole vielä tehty tai vaihtoa vedetty, kokenut sentteri Jari Viuhkola pohtii SuomiKiekko-sivustolle tiivistäen:

– Kova ilta tulee olemaan.

Jokereilla on ollut viime aikoina vaikeuksia erityisesti maalinteon kanssa. Samalla tuloksellisesti meno on ollut nihkeää.

– Ehkä vähän alakanttiin ovat pelanneet. Mutta se sisuunnuttaa joukkuetta ja kahta kauheammin tulevat päälle ihan varmasti. Muutenkin nämä keskinäiset kohtaamiset Kärppien ja Jokereiden välillä ovat tärkeitä molemmille ja niissä on aian tunnetta. Se on vrma, että kova peli tulee ja varmasti hieno ilta niin pelaajille kuin katsojillekin, Viuhkola näkee.

Kärppien lähtökohta on sevä.

– Nöyrin mielin 60 minuuttia tehdään töitä, niin se on se avain meille.

Mitä mietteitä Viuhkolalla muuten on Kärppien nykymenosta? Entä mitä taustaa hänen ketjunsa hyvillä suorituksilla on? Siitä lisää myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen