Liigan sarjataulukossa kärjessä tällä hetkellä porskuttavan Kärppien lokakuu oli lopulta täysin voitokas.

Oululaisjoukkue ei hävinnyt kertaakaan 12 ottelun aikana, vaan eteni voitosta voittoon.

Menneeseen on turha takertua liikoja, mutta ylpeä kyseisestä suorituksesta voi olla.

– Täytyy totta kai olla tyytyväinen. Kuukauteen mahtui hyviä ja vähän huonompiakin pelejä. Löysimme kuitenkin tapoja voittaa koko ajan. Se on se iso asia, joukkueen kapteeni Lasse Kukkonen tuumaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Voittoputki on osoitus siitä, että kun teemme tiettyjä asioita, niin silloin pelaamme aina voitosta. Se kaikki on kuitenkin nyt takana ja seuraavia taistoja kohti, Kukkonen jatkaa.

Mitkä ovat sitten suurimmat syyt ja tukijalat voittoputken takana?

– Olemme tehneet paljon töitä joka päivä sen suhteen, että saisimme pelimme kuntoon ja olisimme aina valmiita, kun pelit alkavat. Tietenkin myös sitoutuminen joukkuepelaamiseen on ollut iso juttu. Kaikki haluavat tehdä hommia ja myös tekevät niitä, kun mennään kaukaloon.

Kukkonen itse palasi useamman vuoden tauon jälkeen takaisin Ouluun, missä 2000-luvun alkupuolella 32-vuotias puolustaja pääsi kertaalleen juhlimaan mestaruutta.

Paluu on sujunut oikein mukavissa merkeissä.

– Kivaa olla kotikaupungissa ja kasvattajaseurassa. On mukavaa, kun ympärillä on paljon tuttuja naamoja. Sitä kautta oli myös helppo tullakin tänne, kun ei ollut missään nimessä sellainen tilanne, että olisi pompannut johonkin aivan uuteen paikkaan. Tuo helpottaa paljon sopeutumista.

– Ja ihan ok on mennyt. Totta kai pyritään joukkueenakin parantamaan joka päivä ja menemään eteenpäin. Sama juttu itselläkin henkilökohtaisella tasolla.

Mitä Kukkonen miettii Karjala-turnauksesta, johon hän suuntaa ensi viikolla? Entä millainen tavoite Sotshin olympiaturnaus on kärppäkapteenille? Muun muassa näistä lisää myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen