Ensimmäistä kauttaan Euroopassa ja Suomessa kiekkoileva Ben Maxwell alkaa löytää kadoksissa ollutta kuntoaan.

Alkukauden käsivamman takia huilaamaan joutunut sentteri on päässyt jälleen pelikuntoon. SuomiKiekko-sivusto tapasi ensimmäiset pelinsä Liigassa jo pelanneen hyökkääjän.

– Olen ehtinyt pelata vasta muutaman pelin, mutta joukkueemme kilpailullisuus on pistänyt jo silmiin. Meillä on laaja joukkue, joka haluaa menestyä tällä kaudella, Maxwell pohdiskeli voitetun TPS-pelin jälkeen.

Kun Pohjois-Amerikka vaihtuu Eurooppaan, vaatii se pelaajalta melkoisesti totuttelemista. Myös Maxwell kertasi eroja löytyvän melkoisesti.

– Onhan se erilaista. Mutta tärkeintä on, että saa alle mahdollisimman tasokkaita pelejä. Suomalainen Liiga on tasokas ja täällä pelaa monta todella laadukasta joukkuetta. Se tekee tästäkin touhusta mielekästä.

Sentterin roolissa kanadalainen on löytänyt muutaman isomman kohdan, mihin pitää vielä totutella.

– Täällä on muutama pieni ero. Jäällä on koko ajan enemmän tilaa sekä jäähyjä vihelletään täällä jonkin verran enemmän ja helpommin. Sen myötä erikoistilannepelaaminen nousee enemmän esille, kun ratkotaan otteluita.

– Omalla kohdalla pitää olla tarkkana, ettei anna vastustajalle liikaa tilaa ja aikaa. Täällä on paljon taitavia vastustajia, jotka tarpeen tullen osaavat hyödyntää sen, Maxwell pohti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo