Haastattelussa KHL-suomalaispakki Janne Niskala – ”Sotshi ei ole mielessä”

© Kuva: www.atlant-mo.ru

Leijonien KHL-puolustaja Janne Niskala piipahti SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Niskala myöntää, että kotona on helpompi nappaa pisteitä hyvien fanien avulla. Sen sijaan vieraspelit ovat tuottaneet tuskaa Atlantille.

– Meillä on hyvät fanit ja kotona on hyvä pelata. Mutta pyritään parantamaan myös vieraspelaamista, että saadaan vieraissakin voittoja. Ne ovat kuitenkin tärkeitä pisteitä.

Atlant vaihtoi alkukaudesta jo päävalmentajaa, kun Aleksei Kudashov astui Sergei Svetlovin tilalle.

– Eihän se koskaan helppo tilanne ole, kun valmentaja vaihtuu. Kudashov otti homman haltuun ja homma on parantunut. Ollaan saatu tarvittavia voittoja ja homma on lähtenyt kulkemaan.

Niskala palasi viime kauden jälkeen Dinamo Minskistä Atlantiin. Odotukset paluun suhteen eivät ole vielä täyttyneet.

– Parempaa odotan vielä itseltäni. Vähän on ollut alkukankeutta tai mistä se johtuu, mutta kuten sanoin, niin kausi on vasta alussa ja parempaan pitää pystyä.

Pisteiden valossa Niskalan alkusesonki on ollut nihkeä. Mies janoaa enemmän pinnoja.

– Joka pelissä sitä yritetään ja välipäivillä tehdään hommia, että pelit parantuisi. Me ollaan tehty vähän maaleja yv:llä ja sitä pyritään kehittää. Itsekin täytyy pystyä pelaamaan paremmin yv:lläkin ja saada laukauksia maaliinkin. Olen ihan luottavainen, että se tästä aukeaa.

Niskalan ajatukset eivät ole Sotshissa, jossa pelataan olympiakiekkoa.

– Ei se ole mielessä. Tässä pyritään omaa peliä kehittämään ja ajatukset ovat Atlantin peleissä ja siinä, että joka päivä pitää tehdä hommia. Ei voi mennä asioiden edelle. Kyllä se on jokapäiväinen työnteko mikä sitten palkitsee.

Marina Mukhametzyanova, Moskova