Lahden Pelicansin vire ei hyydy. Joukkue jatku voittokulkuaan tämän kauden Liigassa, kun se kukisti torstaina TPS:n lopulta maalein 3-2.

Tällä kaudella jo neljä voittoa putkeen ottaneen lahtelaisryhmän sankariksi nousi tuttu mies. Tshekkihyökkääjä Radek Smolenak iski kaksi häkkiä ja nousi kamppailun ykköstähdeksi.

Hyökkääjä olikin ottelun jälkeen tyytyväisellä päällä.

– Löysimme tien voittaa, se on tärkeintä. Emme pelanneet välttämättä niin hyvin ja annoimme TPS:lle liikaa paikkoja. Teimme paljon virheitä, mikä ei ole koskaan hyväksyttävää. Mutta samalla saimme kolme pistettä – se on tärkeintä, Smolenak kertasi SuomiKiekko-sivustolle.

– Emme voi kuitenkaan jatkaa jatkossa näin. Jere (Myllyniemi) oli tänään maalilla hyvä ja saamme kiittää häntä paljon.

”Ehkä hän oli kateellinen maalistani”

Smolenakin kahdesta osumasta varsinkin ensimmäinen oli oiva osoitus tshekin maalintekijän vaistosta. Fredrik Norrena jäi hölmistyneenä paikoilleen, kun hyökkääjä yllätti rajusti tilanteessa vastaan tulleen torjujan vanhanaikaisella.

– Yritin vain laukoa, mutta hän oli aivan edessäni. Yritin miettiä, mitä hän ajattelee ja tein nopean päätöksen ja kiersin maalin. Ja se kannatti.

Kaksikon välillä nähtiin myös toisenlainen episodi, kun maalivahti ja hyökkääjä ottivat yhteen TPS-maalin edustalla toisessa erässä.

– Menin maalille. Ja jostain syystä hän huitaisi. En tiedä miksi, ehkä hän oli kateellinen maalistani? No, vitsi vitsi, tuollaiset kuuluvat peliin.

Kokonaisuutena Smolenak oli muuten tyytyväinen omaan antiinsa. Neljän ottelun voittoputkessa myös oma peli on maistunut.

– Ei auta olla kuin tyytyväinen. Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan molemmilla kerroilla. Hienoa, että pystyin auttamaan joukkuetta voittoon.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo