Kolme maalia ja yksi syöttö. Francis Paré otti uuden kotiyleisönsä lauantaina heti haltuun, kun TPS nappasi kauden avausvoittonsa maalein 6-3.

Vikkelä kanadalaishyökkääjä oli ottelun jälkeen syystäkin yhtä hymyä.

– Olimme valmiit ja halusimme laittaa kunnon show’n pystyyn kotiyleisömme edessä. Ja sen teimme. Hieno tapa avata kotona mahtavan yleisön edessä, Paré tunnelmoi tuoreeltaan ottelun päätyttyä.

TPS kärsi niukan tappion torstaina Bluesin vieraana. Se antoi virtaa pienikokoiselle hyökkääjälle myös henkilökohtaisesti.

– En ollut tyytyväinen ensimmäiseen peliini Espoossa. Joten halusin näyttää, että minulta löytyy hartioita ja välitän tästä joukkueesta, Paré kertasi.

– Hienoa, että pystyimme kaikki parantamaan viime pelistä. Kokonaisuutena tämä oli meiltä todella vahva suoritus. Mielestäni me ansaitsimme tänään kolme pistettä.

Myös tuuria matkassa

Parén ilta oli myös muuten ikimuistoinen. Kaksi kolmesta maalista syntyi rangaistuslaukauksista.

Ensimmäinen syntyi erikoisten kiemuroiden päätteeksi. Kiekko meinasi jo karata laiturilta. Viime hetkellä Paré sai kuitenkin lirutettua kiekon ohi Ässä-vahti Juuso Riksmanin.

– En aio valehdella. Siinä oli myös tuuria mukana – en todellakaan yrittänyt sitä. Menin hieman paniikkiin, mutta sain onneksi sohittua kiekon oikeaan paikkaan. Hyvä, että meni sisään, hyökkääjä naureskeli.

Toinen rankkariveto näyttikin jo huomattavasti hiotummalta. Paré ohitti Riksmanin yllättävällä, mutta tarkalla kudilla patjojen väliin.

– Näin siellä tilaa ja tähtäsin sinne. Se olikin jo hieman enemmän suunniteltu juttu. Olimme itse asiassa treeneissä harjoitelleet viime aikoina rankkareita, joten hyvä että upposi.

– Kaikki tuntui tänään vain onnistuvan. Mutta tärkeintä oli, että sain tehtyä kolme maalia, minkä avulla saimme avattua voittotilimme kotiyleisön edessä.

Tero Koskirannan ja Dan Sextonin kanssa pelaava laituri kertoi avausvoiton olevan tärkeä juttu myös tulevaa ajatellen.

– Tästä on huomattavasti helpompi jatkaa eteenpäin. Ensimmäisessä pelissä olimme ehkä liiankin passiivisia ja kärsivällisiä. Tänään meiltä löytyi vauhtia ja aggressiivisuutta.

– Mikäli jatkamme samaan tyyliin, meitä on tulevaisuudessa vaikea voittaa, Paré päätti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo