Pelicans-kapteeni Tommi Paakkolanvaara, 30, haluaa joukkueen esiintyvän jäällä kuten viime loppukaudesta. Lahtelaisryhmä aloitti viime vuonna surkeasti, mutta oli loppupuoliskolla yksi koko sarjan parhaista joukkueista. Tästäkin huolimatta joukkue jäi ulos pudotuspeleistä.

Nyt joukkueen runko on säilynyt samana. Päävalmentajaksi palasi uransa lopettamistakin välillä jo pohtinut Hannu Aravirta, joka luotsasi seuraa jo vuosina 2006-09.

– Näkisin, että meidän hyökkäyksemme on parempi kuin viime vuonna. Aikalailla on joukkue pysynyt kasassa eikä vaihtuvuutta ollut hirveästi. Kauden aluspelit ovat näyttäneet, että pelaajat ovat hyvässä kunnossa. Pohja viime kaudesta on valmiina. Nyt tiedetään millaisia miehiä joukkueessa on, eikä tule yllätyksiä, Paakkolanvaara valotti SuomiKiekko-sivustolle Liigan avaustilaisuudessa.

Viime kauden alla edelliskevään hopearyhmästä parhaat vietiin muualle ja tilalle nostettiin tukku mahdollisia ratkaisunimiä ulkomailta, jotka lopulta osoittautuivat järjestäen hukkahankinnoiksi.

– Viime vuonna oli paljon kysymysmerkkejä, kun tuli ulkomaalaisia pelaajia, joista ei periaatteessa tiedetty mitään. He eivät onnistuneet niissä rooleissa, mihin heidät hankittiin. Nyt tiedetään tasan tarkkaan minkälaisia pelaajia meillä on.

– Aina pitää vähän uudistua, mutta koska viime kaudella viimeiset 30 peliä meni hyvin, niin pysyvyys on hyvä asia. Jos olisi mennyt koko kausi heikosti, niin olisi pitänyt uusiutua enemmänkin.

Kapteeni veikkaa paljon parjatun Jesse Niinimäen, 30, olevan heidän ilopillerinsä. Huippulupauksena nuorena pidetty pelaaja ei ole koskaan noussut potentiaalinsa mukaiselle tasolle. Onko nyt sen aika?

– Niinimäki tulee olemaan tosi kova tulevalla kaudella. Hän on aiemminkin pelannut hyviä kausia, mutta monesti on haukuttukin. Uusi alku on löytynyt täältä. Jesse on meidän kultakypärämme tulevalla kaudella.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen)