Torstaina alkavaan Liigaan valmistautuvan Jesse Mankisen alkusyksy on sujunut mainiosti.

Maaliahne laituri sai kauden kynnyksellä mukavan lisän valmistautumiseen, kun hänet valittiin Leijonien EHT-joukkueeseen Tshekkiin.

Kolmen pelin turnaus oli Mankisen mukaan hyvä lisä syksyyn.

– Todella hyvä kesä alla, olen kyllä urani parhaassa kunnossa. Siihen päälle pääsi vielä vetämään maajoukkuepelit alkusyksystä, joten virtaa ainakin riittää, laituri hehkutti SuomiKiekko-sivustolle.

Leijona-paidasta jäi vain positiivisia asioita mieleen.

– Oli hauska nähdä, miten niissä ympyröissä toimitaan. Pääsi vielä pelaamaan ihan hyviäkin minuutteja, joten oli kyllä aika antoisa reissu ja kokemus.

Kovat odotukset kauteen

SaiPa on hankinut viime kauden päätteeksi jonkin verran leveyttä joukkeueensa hyökkäykseen. Mankinen kertoi ryhmän lähtevän kauteen kovin odotuksin.

– Aika nuori ja energinen nippu on jälleen kasassa. Minimitavoitteena on päästä samaan kuin viime kaudella. Ja kuten aina, pudotuspeleihin lähdetään aina voittamaan.

Myös henkilökohtaisesti 22-vuotias SaiPa-kasvatti odottelee kolmannelta Liiga-kaudeltaan paljon.

– Itselläkin on aika isot odotukset kauteen. Tavoite on, että pääsisi noita EHT-pelejä pelaamaan vielä lisääkin. Se vaatii samalla paljon onnistumisia ja hyvän lähdön kauteen.

– Samalla sitä odottelee, että pystyisi yhä enemmän ratkaisemaan itse pelejä ja olemaan esillä niissä tiukoissa paikoissa, Mankinen tiivisti.

SaiPan ja Mankisen ensimmäinen tiukka paikka on torstaina, jolloin vastaan asettuu KalPa.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo