Tulevaksi kaudeksi JYPin päävalmentajaksi noussut Marko Virtanen odottele kauden alkua odottavaisin mielin.

SuomiKiekko-sivusto tapasi tulokaskauttaan Liigassa aloittavan käskijän ensimmäisten kierrosten kynnyksellä.

– Luottavaisin mielin ollaan. Joukkue tuntuu iskukykyiseltä ja kauteen valmistautuminen on mennyt hyvin. Ei se peli vielä täydellisyyttä hivo, mutta oikealla tiellä ollaan, Virtanen kertasi.

Jo harjoitusottelut ovat olleet tuloksellisesti lupaavia. JYP selvisi ainoana suomalaisjoukkueena European Trophyssä jatkoon.

Tavoite tulevalla kaudelle on syystäkin viime kausina menestyneellä seuralla korkealla.

– Joukkueen yhteinen tavoite on kotietu ja neljän joukkoon pääsemistä. Sitä varten on asetettu kaudelle omat jaksotavoitteet, että sinne päädytään.

Tuttua JYP-kiekkoa uusin maustein

JYP on viime vuosina tunnettu työteliäästä pelitavasta, joka kulminoituu pitkälti myös tiiviiseen puolustuspeliin.

Siinä ei Virtasen mukaan jatkossakaan nähdä suuria muutoksia.

– Meillä on tietyt omat arvot JYP-kiekossa. Se on taistelevaa, uhrautuvaista, liikkuvaa ja sitoutunutta peliä. Se, mitä yritetään tuoda lisää, on kiekollista hyökkäysrytmiä ja rohkeutta siihen.

Oma mauste tuleekin joukkueen hyökkäyspäähän. Mutta kovin suurta muutosta on turha odotella.

– Hölmöähän se olisi nyt viime vuosien jälkeen alkaa heittää ihan täysin jotain kuperkeikkaa. Mutta jokainen valmentaja tuo omia ajatuksiaan – meillä sen myötä kiekollinen peli tulee jonkin verran lisääntymään, Virtanen kiteytti.

Liiga-kauden kynnyksellä JYP-organisaatiossa jo muutaman vuoden toiminut Virtanen on luottavainen. Joukkue on kasattu valmentajan mielestä tasapainoisesti.

– Meillä on hyvä kombinaatio kasassa. On saatu hyviä paluumuuttajia sekä Luoman Mikko että Tuppuraisen Jani ovat todella JYPin näköisiä pelaajia. Sen lisäksi meillä on paljon nuoria pelaajia, jotka kyttäävät pelipaikkaa myös Liigan puolelta.

Ilari Isotalo
Twitter: @IlariIsotalo