Jokerien Teuvo Teräväiselle Chicago Blackhawksin NHL-leiri oli opettavainen kokemus, josta on varmasti apua myös tämän kauden peleihin.

NHL-leiriltä viikonloppuna Suomeen palannut Teräväinen pelaa kauden ensimmäisen Liiga-pelinsä Jokereiden väreissä tiistain kotiottelussa HPK:ta vastaan.

Blackhawks olisi loistavasti sujuneen pariviikkoisen perusteella halunnut pitää Teräväisen jo tällä kaudella riveissään. Lopulta seurat kuitenkin päättivät, että Teräväinen palaa alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Helsinkiin.

Hän keräsi paljon kehuja leirin aikana seurajohdolta, valmennukselta ja joukkuetovereilta. Samassa ketjussa pelasivat pääsiassa supertähti Patrick Kane sekä Bryan Bickell, joka oli isossa roolissa viime kauden Stanley Cup -mestaruudessa.

”Ihan hyvä reissu kaikin puolin”

– Ihan hyvä setti oli kaiken kaikkiaan. Mukavaa oli pelata siellä ja tottui siihen maailmaan. Ihan hyvä reissu kaikin puolin, Teräväinen kertaa kahden viikon antia Jokerien tiedotteessa.

– Pääsi näkemään, millainen maailma se on ja millaista peli on. Aika nopeaa se oli, piti luistella paljon ja olla hereillä aina, kun saa kiekon. Ihan hyvin se opetti.

Teräväinen palasi Suomeen lauantaina päivällä. Samaan aikaan, kun joukkue taisteli pisteistä Jyväskylästä, hyökkääjä purki laukkujaan kotona. Maanantaina hän hyppäsi Jokereiden harjoituksiin mukaan ja suurimmat matkarasitukset on jo saatu karistettua jäntereistä.

– Vähitellen alkaa tottua. Aika rankkaa on tulla kuitenkin tuolta eri ajoista ja muuta. Ihan hyvin on saanut nukuttua ja syötyä. Eiköhän tiistaina olla kunnossa, Teräväinen sanoi.

Tiistaina Teräväinen pukeutuu tuttuun jokeripaitaan. Blackhawksin leirillä ollut numero 23 vaihtuu tutumpaan numeroon 86. Vastaan Hartwall-areenassa pelattavassa ottelussa tulee HPK.

– Lähdetään voittamaan peliä ja hakemaan kolmea pistettä. Katsotaan miten jalka liikkuu. Koitetaan pelata simppelisti, Teräväinen ennakoi.