Jokereiden alakerrasta tuttu Markus Nordlund on joutunut kauden kynnyksellä outoon tilanteeseen.

Pelipaikka Liigaryhmästä jäi yllättäen Jere Karalahden hankinnan myötä saamatta, joten kiekollisesti taitava puolustaja on joutunut vetämään alkusyksyn Mestiksen puolella.

SuomiKiekko-sivusto tapasi Kiekko-Vantaan mukana reissaavan puolustajan.

– En ole vielä koskaan ollut urallani tällaisessa tilanteessa. Vaikka tämä onkin haastava paikka, ei auta kuin yrittää tehdä parhaani, Nordlund myönsi Turussa pelatun TUTO-pelin jälkeen.

– Mutta peli on aina peliä. Tällä hetkellä on tärkeintä, että pääsee treenaamaan ja pelaamaan. Olen onneksi saanut pidettyä itseni hyvässä fyysisessä kunnossa.

”Jossain vaiheessa pelaan kuitenkin muualla”

Vaikka peli Mestiksen puolella onkin erilaista, nosti Nordlund kärsivällisyyden olevan yksi tärkeä asia sopimusrintaman asioita odotellessa.

Kuinka motivaatio riittää Mestikseen?

– Tämä on kuitenkin itselleni ammatti. Minun on pakko pysyä kunnossa. Siihen voi mennä enemmän tai vähemmän aikaa, mutta jossain vaiheessa pelaan kuitenkin muualla, puolustaja vastaa.

Taitavassa Kiekko-Vantaan nipussa Nordlund edustaakin ryhmän kokeneinta osastoa. Se tuo myös oman vastuunsa.

– Ei tässä auta murjottaa. Tällä hetkellä olen eniten vastuussa itselleni, joten ei tätä voi läskiksi lyödä.

– Tärkeintä on joka aamu hallille mentäessä tuoda se oma panos joukkueen mukaan. Meilläkin on ryhmässä paljon nuoria pelaajia, jotka varmasti ottavat mallia omasta harjoittelusta.

Kokeneen pakin tilanne voi ratketa nopeasti tai vasta pitkän ajan kuluttua. Siihen Nordlund itse ei halunnut ottaa kantaa.

– Ei vain auta kuin yrittää pitää mielen virkeänä ja myös nauttia tekemisestä – oli sarjataso sitten mikä tahansa, puolustaja kiteytti.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo