HPK:n kapteeni Ville Viitaluoma, 32, kuuluu SM-liigan kärkisenttereiden joukkoon. Miehen hyvät esitykset palkittiin viime kaudella kutsulla MM-joukkueeseen Leijona-paitaan.

HPK:ssa on valmentaja vaihtunut kun Ari-Pekka Selin siirtyi KHL-sarjaan ja tilalle tuli Kai Rautio, jolla meriittejä aikuisissa ei pääsarjatasolta vastuuvalmentajana vielä ole.

Mies oli kuitenkin vuosia tulevan maajoukkueluotsin Kari Jalosen aisaparina ensin HIFK:ssa ja sittemmin KHL-seura Torpedo Nitzhni Novgorodissa viimeiset kaksi kautta. Viitaluoman mukaan seurassa on jatkettu hyvin samalla sapluunalla kuin edellisinä vuosina.

– Joukkue on hyvin paljon samanlainen kuin viime vuonna, muutama täsmähaku siihen. Hyvin paljon pelataan samalla tavalla. Uusi valmentaja on tuonut muutamia omia uusia juttuja, jotka ovat toimineet hyvin, Viitaluoma pohtii SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

– Henkisesti ollaan varmasti kunnossa. Kovaa ollaan treenattu. Iskukyvystä vaikea sanoa, sen näkee kun pelit alkavat.

Tutkapari jälleen yhdessä

Viitaluoman vierelle luistelee tulevalla kaudella tuttu mies, kun Joonas Vihko palaa Hämeenlinnaan Ruotsista. Miehet ovat pelanneet yhdessä aiemmin HPK:ssa vuosina 2008-10 sekä myös HIFK:ssa, SaiPassa sekä ruotsalaisessa Luleåssakin.

– Aika mones ”uusi alku” meille. Toivottavasti jatketaan siitä mihin viimeksi jäätiin. Eihän sitä tietenkään tiedä ollaanko edes samassa ketjussa. Nyt kuitenkin viimeksi olen pelannut Vihkon ja Jere Sallisen kanssa harjoituspeleissä.

Sallinen teki viime kaudella todellisen läpimurron liigahyökkääjien kärkiryhmään.

– Yleisö näki viime kaudella minkä tasoinen mies Sallinen on. Iso, röyhkeä, hyvä veto ja tekee erittäin hyvin tilaa. Vihko ei ole puolestaan muuttunut muuta kuin että ikää on tullut lisää.

”Neljä tasaista ketjua”

Kapteeni näkee HPK:sta löytyvän neljä suhteellisen tasaista, liigavauhtiin kykenevää kenttää.

– Uskon, että vastuunkantajia löytyy laajalti. Neljä ketjua voi heittää lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen. Liigapelit tietenkin näyttää lopullisen suunnan.

– Sarja näyttää ennalta tasaiselta ja toivottavasti voidaan laittaa hyvin kampoihin aina kärkijoukkueita myöten.

Monet seurat haluavat nitistää varsinkin mestarisuosikkeihin kuuluvan ja ensi kaudeksi pois SM-liigasta siirtyvän Jokerit. Viitaluomalla on oma näkökulmansa asiaan.

– Kaikki halutaan voittaa, jokaisessa pelissä. Oli se Jokerit tai joku muu.

Kai Lintinen (Twitter@kailintinen)