Agentti neuvoi hylätä 3 miljoonan dollarin KHL-sopimuksen, jatkoi NHL:ssä: ”Välitän nuorten pelaajien urista”

© Kuva: Ilari Savonen

Arvostettu ex-pelaaja ja nykyään pelaaja-agenttina niin NHL:ssä kuin KHL:ssä toimiva Igor Larionov otti kantaa kahden sarjan välisiin milenkiintoisiin siirtoihin.

NHL:stä on nähty useampi pompahdus KHL:n puolella kesken sopimuskausien viime vuosien aikana. Tuorein ja isoin esimerkki saatiin tänä kesänä, kun Ilja Kovaltshuk siirtyi New Jersey Devilsistä SKA:n riveihin KHL:ään.

Toisenlaisiakin esimerkkejä on kuitenkin nähty.

Larionovin agentti Andrei Loktionov oli saanut 3 miljoonan dollarin arvoisen tarjouksen KHL:stä, mutta silti hän hyväksyi Devilsin 725 000 dollarin arvoisen diilin.

Loktionov kuunteli neuvoja.

– Agenttina olisi helppoa ottaa oma palani 3 miljoonan dollarin sopimuksesta, mutta minä välitän nuorten pelaajien urista. Haluan antaa heille mahdollisuuden tehdä se täällä. Se ei ole koskaan helppoa, mutta se on sen arvoista, Larionov sanoi Toronto Sunille.

Larionov ymmärtää kuitenkin myös toisenlaisia ratkaisuja tehneitä pelaajia.

– Jos nuorilla ei ole mahdollisuutta pelata NHL:ssä tai he eivät voi odottaa sitä ja samalla heillä on mahdollisuus tehdä hyvää rahaa, niin ei heitä voi syyttää siitä. Samaan aikaan sanon kuitenkin pelaajilleni, että kun he ovat 36 tai 37, he aina voivat mennä pelaamaan sinne, arvostettu kiekkokasvo sanoi KHL:ään viitaten.

Pysy mukana NHL:n kulussa! Seuraa Twitterissä käyttäjiä @ilarisavonen ja @ilariisotalo sekä hastagia #änäri.


Florida Panthers – Vegas Golden Knights | Maxit Floridalle! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️