Jo johtoasemassa Kärppiä vastaan B-lohkon viimeisessä ottelussa ollut TPS joutui lopulta kovaan kouluun.

Turkulaisjoukkueen Charles Bertrand iski avausmaalin, mutta toisen erän puolella alkoi tapahtua. Ensin Tomi Körkkö tasoitti, sen jälkeen Juho Keränen löi 2-1, jonka jälkeen Joonas Kemppainen siirsi joukkueen jo 3-1-johtoon.

Kaikki tämä tapahtui aivan muutaman minuutin sisällä, minkä jälkeen TPS:n päävalmentaja Kai Suikkanen vaihtoi Ville Hostikan pois maalilta ja laittoi avauspelissä SaiPaa vastaan torjuneen Fredrik Norrenan tilalle.

Mutta sekään ei auttanut. Kärppien tuore tshekkivahvistus David Kveton löi taululle ensin 4-1-osuman.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Julius Junttila iski 5-1-maalin.

Ranskalaishyökkääjä Bertrand iski illan toisensa kaventaen lukemiksi 5-2.

Kärpät vei nimiinsä vielä myös rangaistuslaukaukset, kun tshekkihyökkääjä Kveton onnistui omassa yrityksessään.

Täten TPS tippui turnauksesta. Lohkoykkönen Kärpät ja lohkokakkonen SaiPa jatkavat välieriin.