Viime vuoden European Trophyssä suomalaisista pisimmälle ylsi Tappara. Tamperelaisseura haluaa tänäkin vuonna yltää Berliinin finaaliturnaukseen saakka, kertoo Elmeri Kaksonen SuomiKiekko-sivuston haastattelussa.

Miltä Tapparan tilanne näyttää European Trophyn alkutaipaleella?

Meillä on kasassa hyvä nippu, joka on sopiva sekoitus uutta ja vanhaa. Joukkueessa on tiukka kamppailu pelipaikoista.

Reissut ulkomaille tarjoavat hyviä yhteisiä kokemuksia. Se on tärkeää joukkuehengen kannalta. Lisäksi kiekko kansainvälisellä tasolla eroaa kotimaisesta.

Miten pelaaminen poikkeaa suomalaisten ja muiden eurooppalaisten joukkueiden osalta?

Taktiikat poikkeavat. Trap-pelaaminen ja pelin avaaminen on erilaista. Ehkä myös yksilötaito Keski-Euroopassa saattaa olla parempaa. Kun peliä seuraa, sen eron huomaa.

Tulivatko erilaiset pelityylit sinulle yllätyksenä viime vuonna?

Totta kai se vähän tuli ainakin itselle. Koutsilta tuli kuitenkin ekalla erätauolla heti hyviä tipsejä, miten kannattaa nyt pelata ja mitä muuttaa. Peli aina tietysti kehittää.

Minkälaisia joukkueita turnauksessa tulee vastaan?

Molemmat tshekkiläiset joukkueet lohkossamme ovat hyviä kiekollisia porukoita. Ruotsalaiset ovat myös hyviä joukkueita. Huonoja ei ole oikeastaan yhtään.

Kuka on suosikki lohkon ykköseksi ja mitkä ovat henkilökohtaiset tavoitteesi?

Tappara tietenkin. Myös Bern voi olla aika kova. TPS on saanut vahvistuksia. Se pelaa liikkuvaa peliä ja antaa taatusti hyvän vastuksen. Jos joukkue menestyy, niin yksilöt nousevat myös esiin.

Onko vaikeaa lähteä pelaamaan kilpaotteluita vähäisen harjoittelun jälkeen?

Ei todellakaan. Aina kun on jonkin sortin pokaaleja jaossa, niin pelimies keskittyy pelaamiseen. Viime vuonna olimme joulun aikaan lopputurnauksessa. Se oli hieno juttu ja jokainen pelaaja haluaa taatusti sinne tänä vuonna uudestaan.