Tappara avasi voittotilinsä European Trophyssä voittamalla kotonaan HC Fribourg-Gottéronin 5-3 (3-1, 0-2, 2-0).

Tappara aloitti ottelun sähäkästi ja jo reilun 11 minuutin jälkeen Kirvesrinnat johtivat peliä 3-0 Philip McRaen, Nick Bailenin ja Jarkko Malisen maaleilla. Fribourg kavensi vielä avauserässä Benny Plüssin toimesta, mutta tauolle mentiin Tapparan johtaessa.

– Lähtö oli meiltä todella hyvä. Hyvän harjoitusviikon lataus näkyi ja tällä kertaa tulosta tuli myös maalien muodossa mitä ei tullut viime kotipelissä, Tapparan apuvalmentaja Jussi Tapola arvioi ottelun jälkeen.

Toisessa erässä Fribourg oli niskan päällä ja se tuli nopeassa tahdissa tasoihin Adam Hasanin ja Julien Sprungerin maaleilla.

– Meille tuli johtoasemassa pieni nukahdus ja pieniä virheitä mistä vastustaja pääsi sitten viimeistelemään, Tapola totesi.

Tappara ratkaisi ottelun vasta viimeisen kaksiminuuttisen aikana, kun Sandy Jeannin oli saanut viisiminuuttisen hänen mailansa osuttuaan Tomas Plihalia kasvoihin ja Plihal jätti kentän verta valuen. Tappara ei jättänyt tilaisuuttaan käyttämättä, vaan Malinen iski illan toisensa ja Antti Erkinjuntti latasi päätösnumerot 45 sekuntia ennen summeria.

– Joukkueen kasvun kannalta oli erittäin tärkeä, että pystyimme vielä nousemaan voittoon. Seuraavaksi meidän pitää pystyä pelaamaan hyvä 60-minuuttinen ja tämä oli meille hyvä oppitunti ja oli tärkeä, että pystyimme vielä kolmannessa erässä kaivamaan maalit, Tapola päätti.

Kim Sanden