NHL:ssä monta kautta pelaamaan ehtinyt Antti Miettinen teki jo viime keväänä ison päätöksen.

Pohjois-Amerikan kiekkoliigat saivat jäädä, kun osoitteeksi muodostui Sveitsi ja HC Fribourg Gotteron.

Kokenut hyökkääjä kertoi päätöksen suunnata nimenomaan Sveitsiin olleen jopa helppo ratkaisu.

– Ehdin miettiä tätä jo jonkin aikaa. Halusin päästä viettämään enemmän aika myös kotona, mikä vaikutti paljon päätökseen, Miettinen muisteli SuomiKiekko-sivustolle.

– Sveitsi oli itselläni kiikareissa jo keväällä. Gotteron voitti viime vuonna runkosarjan ja pelasi finaaleissa – täällä oli selkein halu menestyä. Se vaikutti paljon päätökseen.

Miten sopeutuminen on sujunut? Vaikka hommaa on vielä edessä, kertoo Miettinen viihtyvänsä jälleen eurooppalaisessa kiekkosarjassa.

– Onhan se erilaista monessa mielessä, mutta samanlaiset lainalaisuudet täälläkin pelissä on. Kunhan tottuu näihin uusiin kuvioihin ja taktiikoihin, niin eiköhän tästä hyvä tule. Eiköhän se lähde kulkemaan paremmin ja paremmin, mitä lähemmäs kausi käy.

Ajatus oikeisiin asioihin

Gotteronin vahvan viime kauden jälkeen seurassa on kovat odotukset tulevasta sesongista. Se on näkynyt Miettisen mukaan myös hieman negatiivisella tavalla harjoituskaudella.

– Vähän tuntuu, että joukkueessa ollaan jo muutama askel edellä. Kaikki haluavat viime kauden finaalin jälkeen ottaa sen viimeisen askeleen kohti mestaruutta. Sen takia monella ajatus on jo runkosarjassa.

– Ollaan unohdettu nämä harjoituspelit, missä sitä omaa peliä pitäisi pystyä kehittämään vielä ennen kuin kausi alkaa. Tunne puuttuu kokonaan, mitä tarvitaan myös näissä peleissä, jotta peli saadaan kuosiin.

Joukkueella on vielä muutama ottelu ennen kauden alkua laittaa peli kuntoon. Miettinen varoittelee sen olevan viimeisiä aikoja herätä tilanteeseen.

– Kyllä nyt on viimeiset ajat laittaa se peli toimimaan ennen kauden alkua. Niin pahasti se on vielä hakusessa tällä hetkellä. Ajatus ja mieli pitää saada tekemiseen.

– Mikäli peli ei ole kunnossa tosipelien alkaessa, meille tulee todella hidas alku kaudelle. Se saattaa yllättää, kokenut hyökkääjä varoitteli.

Ilari Isotalo, Turku
Twitter: @IlariIsotalo