Kärppiin täksi kaudeksi useamman vuoden jälkeen palannut Mika Pyörälä on päässyt heti hyvin kiinni maalijyvään varsinkin European Trophyn puolella.

Leijonien paidassa useammat MM-kisatkin vetänyt Pyörälä palasi kotikonnuilleen pelattuaan välissä muun muassa Pohjois-Amerikassa, Ruotsissa ja Venäjällä.

Hiljalleen homma Kärpissäkin on lähtenyt kulkemaan jälleen mainiosti. European Trophyn kuudessa ottelussa 32-vuotias laituri on iskenyt jo tehot 5+0.

Onnistumisten kautta muun muassa itseluottamus on noussut positiivisesti paremmaksi ja paremmaksi.

– Koko ajan rupeaa tuntumaan paremmalta ja paremmalta. Jalka liikkuu hyvin ja peli on sitä kautta helpompaa. Rupeaa tässä oppimaan myös ketjukavereiden liikkeitä ja saa heidän kanssa luotua paikkoja. Siinä se itseluottamus kasvaa, Pyörälä pohtii SuomiKiekko-sivustolle.

Pyörälä on pelannut nyt useamman ottelun Julius Junttilan ja Kärppien kanadalaisvahvistuksen Ben Maxwellin kanssa.

Jälkimmäinen, tuore kasvo Maxwell, vaikuttaa Pyörälän mielestä lupaavalta kaverilta jo tulevaa kautta ajatellen.

– Huomaa kyllä, että on pelimies. Hyvä luistelija, tasapainoinen ja kiekon kanssa hyvä tekemään peliä sekä osaa puolustaakin hyvin. Vahva kokonaispaketti ja varmasti auttaa joukkuetta.

Kärppämäinen Kärpät

Uusien kasvojen, tuttujen ja kovien paluumuuttajien lisäksi Kärpät sai myös uuden valmennusjohdon tänä kesänä, kun päävalmentajaksi asteli Lauri Marjamäki.

Kokonaisuudessaan penkin taakse on saatu vahva nippu.

– Nuoria valmentajia kaikki, joilla on intoa ja intohimoa lajia kohtaan. He ovat tuoneet paljon hyviä juttuja mukaan ja saaneet tartutettua joukkueeseen niitä todella hyvin. Hyvä meininki on joukkueessa kyllä, Pyörälä heittää.

Painotuksena oululaisjoukkueena on ollut tuoda lisää luisteluvoimaa. Sieltä saralta löytyy myös yksi oululaisjoukkueen vahvuus, mikä on myös tietyllä tapaa pitkän ajan seuran identiteetti.

– Kyllä meillä on luisteluvoimainen joukkue ja paljon sitä myös harjoituksissa käydään läpi, että saataisiin jalkoja liikkeelle. Sitä pyritään myös viemään peleihin, että pystyttäisiin siellä olemaan aktiivinen joukkue, Pyörälä tuumaa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen