Pohjois-Amerikan jättänyt ja Kärppiin suunnanneella Ben Maxwellilla edessä on iso muutos aiempaan verrattuna.

Viime kaudella Winnipeg Jetsin organisaatiossa AHL:ää pelannut Maxwell päätti keskellä muuttaa hieman maisemaa, minkä tuloksena oli liittyminen oululaisjoukkueen miehistöön.

– Pelasin viisi vuotta AHL:ssä ja hieman NHL:ssä ja ajattelin, että nyt on aika vaihtaa paikkaa ja sarjaa. Kärpät oli kovasti perässäni ja he olivat kiinnostuneita saamaan minut tänne. En tiennyt paljoa Suomesta tai Oulusta, mutta tämä vaikutti mukavalta paikalta, Maxwell kertaili SuomiKiekko-sivustolle.

Oulussa ja Kärpissä Maxwell hakee uutta potkua uralleen. Melkeinpä kirjaimellisesti, sillä juuri luistelun puolella 25-vuotias sentteri haluaa ottaa askeleita eteenpäin.

– Haluan auttaa joukkuetta, pelata kovaa ja kehittää itseäni pelaajana. Yksi tärkeimmistä asioista tänne tulemisessa oli juuri se, että haluan kehittää nopeuttani niin luistelun kuin pelin tekemisen suhteen. Tämä on oikea paikka tehdä se.

– Joukkue on niin nopea ja kaverit syöttelevät täällä ehkä vielä enemmän kuin Pohjois-Amerikassa, Maxwell taustoitti.

Miten Ouluun sopeutuminen on lähtenyt käyntiin? Millaiselta Kärppien joukkue vaikuttaa? Lisää Maxwellin mietteitä myöhemmin SuomiKiekko-sivustolta.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen