Oulussa Kärppien suhteen kesän aikana tapahtui iso muutos, kun uusi valmennusjohto asteli penkin taakse.

Päävalmentajaksi saapui Lauri Marjamäki, kun taas apuvalmentajien joukkion muodostavat Mikko Manner, Ari Hilli ja Oulussa jatkava Toni Sihvonen.

Uusi valmennus on tuonut paljon positiivista mukaan oululaisseuran tekemiseen ainakin kokeneen sentterin Jari Viuhkolan mukaan.

– Se on vaikuttanut todella hyvältä. Meillä on aika raikas meininki tuolla joukkueessa. Tehdään kovasti hommia, on kova vaatimustaso, mutta hymyissä suin painetaan kuitenkin menemään. Se on sellainen oikea sekoitus siihen kokonaispakettiin, Viuhkola tuumaa SuomiKiekko-sivustolle.

– Muutenkin valmennus on tuonut paljon hyviä asioita tuohon meidän pelaamiseen. Toki ottaa aikaa, että ne kaikki muutokset alkavat näkyä kentällä.

– Ollaan hyvällä tiellä senkin suhteen, Viuhkola tiivisti pelillisen puolen.

Vielä kuitenkin hommassa riittää tekemistä. Oululaisjoukkueen otteet ovat olleet vielä ailahtelevia, välillä lupaavia, mutta välillä heikompia.

– Kyllä siinä pelissä on hyviä asioita, mutta myös sellaisia, mitä meidän pitää parantaa ja kehittää. Ei sen ihan valmista vielä tarvitse olla, kun ensimmäiset pelit Liigassa tulevat eteen. Kuitenkin sitä tavoitellaan, että oltaisiin parhaassa mahdollisessa iskussa silloin, kun aletaan jakaa pisteitä, 33-vuotias sentteri kertaa.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen