Kärpät vahvisti keskushyökkääjäosastoaan elokuun puolessa välissä kanadalaissentterillä Ben Maxwellillä, joka on kiekkoilut viime kaudet Pohjois-Amerikan kiekkosarjoissa.

Viisi viimeisintä kautta ovat menneet pitkälti AHL:ssä muutamia NHL-vierailuita lukuun ottamatta.

Nyt edessä on Kärppien valloitus, kun oululaisjoukkue sai 25-vuotiaan hyökkääjän miehistöönsä.

Mutta millaisesta pelaajasta onkaan kyse? Antaa Maxwellin itse kertoa.

– Olen aikalailla kahden suunnan sentteri. Pystyn voittamaan aloituksia ja pelaamaan puolustusalueella. Toki haluan samalla tehdä maaleja ja pisteitä, Maxwell tuumaa SuomiKiekko-sivustolle.

Ouluun Maxwell saapui edellisviikolla, jonka jälkeen menoa on piisannut.

– Olen ollut kiireinen siitä lähtien, kun tulin tänne. Ei ole ollut hirveästi vapaa-aikaa. Yhtenä päivänä sain mahdollisuuden mennä vähän keskustaan ja tsekkaamaan kaupunkia. Tämä vaikuttaa mukavalta paikalta ja ihmiset hyväksyvät hyvin sen, että on englanninkielinen.

– Se on erittäin tärkeää minulle ja se on tehnyt muutoksen paljon helpommaksi. Tuntuu myös siltä, että ei ainoastaan Suomessa vaan muuallakin Pohjoismaissa puhutaan paljon Englantia toisena kielenä. Muutos on ollut ehkä jopa helpompi mitä ajattelin, Maxwell tuumaa tyytyväisenä.

Joukkuekin on vaikuttanut positiiviselta alkutaipaleella.

– Näyttää siltä, että tämä on hyvä porukka jätkiä. Joukkue on nopea jäällä ja on hauska pelata kavereiden kanssa, jotka ehkä näkevät pelin hieman erillä tavalla mihin itse olen tottunut.

– Tämä on uusi haaste minulle, Maxwell tiivistää.

Ilari Savonen, Oulu
Twitter: @ilarisavonen